Zonguldak'ta 866 tarihi sikke ve obje ele geçirildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zonguldak'ta 866 tarihi sikke ve obje ele geçirildi

Zonguldak\'ta 866 tarihi sikke ve obje ele geçirildi
06.11.2021 22:38  Güncelleme: 01:03

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 866 parça obje ele geçirildi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 866 parça obje ele geçirildi.

İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, 3 kişinin ellerindeki tarihi eser niteliğindeki malzemeleri satma hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Ekiplerce belirlenen 4 adres ve bir araçta yapılan aramada, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 742 sikke, madeni heykel, 106 madeni obje, 16 kilden yapılmış obje ve sütun altlığı olmak üzere toplam 866 parça ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta 866 tarihi sikke ve obje ele geçirildi - Son Dakika


Advertisement