Romanların Kakava Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Romanların Kakava Coşkusu

Romanların Kakava Coşkusu

Sapanca'da Okuma Yazma Seferberliğinde SODAM kurslarına katılan 110 Sapancalı Roman aile Kaymakamlık tarafından, Romanların baharın gelişini müzik, dans eşliğinde karşıladığı, Edirne'de düzenlenen Kakava Şenlikleri'ne gönderildi.

09.05.2018 13:59  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sapanca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı SODAM (Sosyal Destek Merkezi) bünyesinde açılan okuma - yazma, meslek edindirme kurslarına ve eğitim ve bilgilendirme konferanslarına katılan 110 Roman aile Edirne'de her yıl düzenlenen Roman Kültürüne yönelik Kakava Hıdırellez Şenlikleri'ne gönderildi. Gezide, SYDV Müdürü Selma Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Mal Müdürü Mine Kaya da şenliklere katılan kafileye eşlik etti.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Gezi kafilesi ilk olarak Selimiye Camii'ni ziyaret etti. Ardından Kakava Şenlikleri'nin düzenlendiği Kırkpınar Güreşleri'nin de yapıldığı Sarayiçi'ne geçen kafile burada gönüllerince bir gün geçirdi. Bereketin artması, güzelliklerin paylaşılması arzusunu simgeleyen Kakava Ateşi'nin yakılması başlayan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle konser, yarışma, dans gösterileri ise büyük ilgi gördü.

ATEŞİN ÜZERİNDEN ATLADILAR

Binlerce kişinin katıldığı şenlikte davul zurna eşliğinde göbek atan katılımcılar, kor halini alan Kakava ateşinin üzerinden atlayıp dilek diledi. Roman dans grupları tarafından çalınan davul zurna eşliğinde göbek atarak gönüllerince eğlendi. Romanların kıvrak dansları ise ilgiyle izlendi. Şenliklere katılan Roman Aileler, Sapanca Kaymakamlığı'nın düzenlediği bu geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Ali Ada'ya teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Romanların Kakava Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement