Rotaract Kulüpleri, İyi Temiz Ve Adil Yemek Dedi - Son Dakika
Güncel

Rotaract Kulüpleri, İyi Temiz Ve Adil Yemek Dedi

Rotaract Kulüpleri, İyi Temiz Ve Adil Yemek Dedi

2011 yılı Mart ayında kurulan Slow Food Foça Zeytindalı birliği Bostancı, İzmir, Gayrettepe ve Fatih Rotaract Kulüpleriyle Foça' da bir dizi etkinlik ve forum gerçekleştirdi.

21.04.2015 14:41  Güncelleme: 14:42

Yemek yemenin tarımsal bir faaliyet ve gastronomik bir eylem olduğu düşüncesini paylaşan kişilerin oluşturduğu yerel ağ olan ve iyi, temiz ve adil ilkelerini savunan Slow Food, Rotaract Kulüpleriyle işbirliği yaparak Foça' da 18-19 Nisan tarihlerinde Türkiye' nin çeşitli yerlerinden katılan gastronomi bloggerlarıyla çeşitli forumlar gerçekleştirdi. Bu forumlardan ilki Foça Ilıpınar köyünde yaşayan Hikmet Ana' nın evinde yerel çiftçiyi koruma ve organik ürün yetiştirme üzerine oldu. Foruma katılanlar "Tarımda dürüstlük ve kooperatifleşmenin önemi" başlıklarında fikirlerini köy halkına sundu. Akabinde Gastronomi uzmanı Ercan Aydın' ın katılımıyla ekşi maya' nın önemi ve üretimi konusunda eğitim alan katılımcılar, köy halkına yerel üretimi geliştirme ve destekleme konusunda fikirlerini sundular.

19 Mart Tarihinde ise Foça Belediyesi' nin üstün desteği ile kurulan Yeryüzü Pazarı' nda üreticiler organik ürünlerini halk ile buluşturdu. Ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri tarafından yapılan Foça yemekleri tadılırken Tarım Ekonomisti Prof. Dr. Tayfun Özkaya' nın katılımıyla halk ile üretim ve tüketim alışkanlıkları konusunda forum gerçekleştirildi.

Forum sonunda konuşan Slow Food Foça Zeytindalı Birliği lideri Gül Girişmen, Slow Food hareketinin insanlığa bir hizmet olduğunu belirterek her bireyin alışkanlıklarını değiştirerek daha iyi, daha temiz ve daha adil besinlerin üretimini destekleyebileceğini anlatarak bu hareketin tüm halkımız tarafından desteklenmesinin önemini belirterek forumu noktaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rotaract Kulüpleri, İyi Temiz Ve Adil Yemek Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement