Rumeli Feneri Balıkçıları Sezonu Açmadı - Son Dakika
Güncel

Rumeli Feneri Balıkçıları Sezonu Açmadı

Rumeli Feneri Balıkçıları Sezonu Açmadı

Rumeli Feneri balıkçıları, 1 Eylül itibariyle açılacak olan balık tutma sezonunda denize açılmama kararı aldı.

01.09.2012 00:16

Rumeli Feneri balıkçıları, 1 Eylül itibariyle açılacak olan balık tutma sezonunda denize açılmama kararı aldı.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen balıkçılarla birlikte balık sezonunu açmayan Rumeli Feneri balıkçıları, balık tutulmasıyla ilgili son verilen kararlara tepki gösterdi. Rumeli Feneri balıkçılarından Şekip Yalçın, yıllardır balıkçılığın kıyıya yakın yerlerde yapıldığını belirterek, "Herkes denize çıkmıyor. Çünkü çıktığı zaman ne olacak? Bir sahil güvenlik ya da koruma kontrol gelip yakaladığı zaman teknenin ruhsatına kıyıda yasak avlanma yaptığı için cezai müeyyide uygulayacak. Onun için çıkmayı kimse düşünmüyor" şeklinde konuştu.

Yılbaşına kadar uygulamanın eski usul devam etmesini istediklerini belirten Şekip Yalçın, yılbaşından sonra tekrar 24 metre uygulaması uygulanmasını önerdi.

Balığın olduğu yerin kıyıya yakın olan sahil tarafı olduğunu söyleyen bir başka balıkçı Ahmet Menekşe, "Açıldığımız zaman balık gördüğümüzde ağ atmamız gerekiyor. Eğer ağ atarsak ruhsatımız iptal olacak. 50 bin TL 100 bin TL ceza alacağız. Şu anda pazartesi günü sayın bakanımız ile yapacağımız toplantıdan sonra hareket edeceğiz. Kararı öyle verdik" diye konuştu. Menekşe, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi eker ile yapacakları görüşme sonucu ortak bir yolun bulunacağını dile getirerek sözlerini tamamladı.

Balık avcılığının yılda 5 ay yasak olduğunu ve bunun üzerine 24 metre yasağının getirildiğini ifade eden balıkçı Mustafa Serter ise, "Bu göç balığı biz tutmasak gidecek Yunanistan tutacak, İtalya tutacak. Biz neyi tutacağız. Bırak biz tutalım. Bu balık gidiyor" dedi.

24 metre yasağına tepki gösteren bir başka balıkçı Yılmaz Akbulut da, "Mecbur çalışacağız ekmek parası, yasak-masak olmaz. Asacaklarsa assınlar. Bu çocuklar buraya çalışmak için geldi. Hopa'dan Bandırma'ya kadar. Burada ekmek parası peşinde koşuyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rumeli Feneri balıkçılarının, aldıkları karar doğrultusunda 3 Eylül Pazartesi günü Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yapacakları görüşmeden sonra kendilerine bir yol haritası çizecekleri öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rumeli Feneri Balıkçıları Sezonu Açmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement