Rusya'nın Trablus Büyükelçiliği'ne Yapılan Saldırı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Rusya'nın Trablus Büyükelçiliği'ne Yapılan Saldırı

02.10.2013 23:12

Saldırının, Libya ordusunda görevli bir subayın Rus uyruklu bir kadın tarafından öldürülmesine tepki amacıyla gerçekleştirildiği iddia edildi

Rusya'nın Trablus Büyükelçiliği'ne yapılan saldırının, Libya ordusunda görevli bir subayın, Rus uyruklu bir kadın tarafından öldürülmesine tepki olarak gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, büyükelçilik binasına düzenlenen saldırının ardından, güvenlik güçlerince başlatılan soruşturma sürüyor.

Görgü tanıkları, "Silahlı kişilerin de aralarında olduğu öfkeli bir kalabalığın diplomatik plakalı bir aracı yaktığını ve elçilik binasının ön cephesine zarar vererek, ateş açtığını" aktardı.

Saldırının, Libya Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Muhammed Susi adlı subayın, Rus uyruklu bir kadın tarafından öldürülmesine tepki olarak gerçekleştirildiği iddia edildi.

Libya İçişleri Bakanlığı Yüksek Güvenlik Kurulu Başkanı Haşim Bişr, Susi'nin öldürülmesine ilişkin, "Cinayetin politik saiklerle işlendiğini düşünüyoruz. Katil, evin duvarına, 'farelere ölüm' diye yazmış. İfadesinde de subayı şahsen tanıdığını ve halk devrimindeki rolü sebebiyle cinayeti kurgulayarak işlediğini itiraf eti" demişti. - Trablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'nın Trablus Büyükelçiliği'ne Yapılan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement