
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Saadet Partisi(SP) İl Başkanlığı'na taziye ziyaretinde bulundu. 85 yaşında hayatını kaybeden SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileyen Başkan Karaosmanoğlu, ''85 yıllık ömrünü dolu dolu geçirdi. Siyaset hayatımızda bize çok şey öğretti. Hepimizin başı sağ olsun'' dedi.
ZİYARETTE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Başkan Karaosmanoğlu'na SP İl Başkanlığı'na ziyaretinde Başkan Vekili İlyas Şeker eşlik etti. SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, SP İl Başkanı Mustafa Mercan, SP İzmit İlçe Başkanı Mustafa Can tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, partililere baş sağlığı dileklerini iletti. Eski Başbakanlardan Erbakan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle gerçekleşen ziyarette duygusal anlar yaşandı.
MİLLETİN GÖNLÜNDE HEP YAŞAYACAK
' 'Türkiye Cumhuriyeti'nin çok kıymetli Başbakanları'ndan, büyük ilim ve siyaset adamı, değerli hocamızı hakka uğurluyoruz'' diyerek sözlerine başlayan Başkan Karaosmanoğlu, ''85 yıllık ömrünü dolu dolu geçirdi. İnsanlığa ve Türk milletine aşıktı. Siyaset hayatımızda bize önemli şeyler öğretti. Zorluklardan yılmadı ve bunu bize de öğretti. Çok değerli siyaset adamları yetiştirdi. Yetiştirdiği insanlar Türkiye'ye hizmet etti. Hepimizin başı sağ olsun. Türk milletinin gönlünde her zaman yaşayacak'' ifadesini kullandı.
BÜYÜKŞEHİR 10 ADET OTOBÜS KALDIRACAK
Başkan Karaosmanoğlu, 01 Mart Salı günü İstanbul Fatih Camii'nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazına kendisinin de katılacağını söyledi ve Kocaeli'nden cenazeye katılmak isteyenler için Büyükşehir'in 10 adet otobüsünün 06.30-09.00 saatleri arasında Perşembe Pazarı'ndan kalkacağını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu ile Başkan Vekili Şeker'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden SP İl Başkanı Mercan, ''Acımızı paylaştıkları için Başkanı Karaosmanoğlu ile Başkan Vekili Şeker'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Erbakan, herkeste emeği olan bir insandı. 12 ilçe teşkilatı hazırlık yaptı'' açıklamasını yaptı. Mercan, cenazeye katılmak isteyenlerin İstanbul'a taşınmasında verdiği katkılar nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu ile Başkan Vekili Şeker'e teşekkürlerini iletti.
TAZİYE DEFTERİNE DUYGULARINI YAZDI
SP Genel Başkan Yardımcısı Aydın da, ''Erbakan hocamızın iyi, güzel, faydalı olan ne varsa altında emeği ve imzası vardı. Hocamızdan şefkat, sevgi, azim, ülke için fedakarlıkta bulunmayı gördük ve öğrendik'' şeklinde konuştu. Duaların okunmasıyla devam eden ziyarette Erbakan'ı yakından tanıyanlar, kendisiyle ilgili anılarını aktardı. Konuklara lokum ve gül suyu ikram edilen ziyaretin sonunda Başkan Karaosmanoğlu, SP Genel Başkanı Erbakan için hazırlanan taziye defterine şu satırları aktardı; ''Muhterem hocam. 85 yıllık ömrünüzü milletinize ve insanlığa adadınız. Bizlere hep örnek oldunuz. Hedef gösterdiğiniz yolda biz de hizmetlerimize devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun, yeriniz cennet mekan olsun…''
Son Dakika › Güncel › Saadet Partisi’ne Taziye Ziyareti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?