Şabankale Mevki Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Güncel

Şabankale Mevki Turizme Kazandırılacak

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, ilçe sınırları içerisinde yer alan Şabankale mevkisinin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

15.02.2016 16:09

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, ilçe sınırları içerisinde yer alan Şabankale mevkisinin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Geçgel, yaptığı açıklamada, 1. Dünya Savaşı sırasında Rusların ilerleyişinin Şabankale mevkisinde durulduğunu, bölgede çok şiddetli çarpışmaların yaşandığını belirtti.

Halen o günlerin izlerinin mevcut olduğuna işaret eden Geçgel, belediye olarak bölgenin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını kaydederek, "Yaptığımız projeyle 1916-1918 yıllarında Ruslara karşı verilen destansı mücadelenin hikayeleri ve tarihi mekanlar gün yüzüne çıkarılarak gelecek nesillere aktarılacak" dedi.

Şabankale'yi bölgenin en önemli turizm yerlerinden biri haline getireceklerini aktaran Geçgel, "Çetin savaşın yaşandığı bu yerde yapılacak çalışmalarla şehitlerimizin mezarları ortaya çıkarılacak ve şehitlik yapılacak. Savaş mevzileri ile siperler gün yüzüne çıkarılacak. Savaş alanları ile tarihi yerler tespit edilerek düzenlenecek ve yöre turizmine kazandırılacak. Bize bu vatanı bırakanlara minnet borcumuz var, hatıralarını yaşatmamız, gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şabankale Mevki Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement