Safranbolu'da Köpeklerin Zehirlendiği İddia Edildi - Son Dakika
Güncel

Safranbolu'da Köpeklerin Zehirlendiği İddia Edildi

Safranbolu\'da Köpeklerin Zehirlendiği İddia Edildi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karıt Sanayi Sitesinde başı boş ve sahipli köpeklerin uyuşturucu iğne ile vurularak öldürüldüğü iddia edildi.

20.02.2014 17:18  Güncelleme: 17:29

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Karıt Sanayi Sitesi'nde başı boş ve sahipli köpeklerin uyuşturucu iğne ile vurularak öldürüldüğü iddia edildi. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, "Belediye olarak hiçbir sokak hayvanını zehirlemiyoruz" dedi.

Sanayi sitesinde hediyelik eşya üretimi yapan Ayhan Kesim ve Nihal Erol kardeşler, Safranbolu Belediyesi'ne bağlı ekiplerin sanayi sitesine gelerek sahipli yada sahipsiz köpekleri uyuşturucu iğne yerine zehir kullandıkları ve öldürdüklerini iddia etti. Ayhan Kesim, kendilerine ait olan ve hamile olan rottweiler-boxer kırması Prenses isimli köpeklerinin belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile vurularak öldürüldüğünü iddia ederek, "Sabah saatlerinde köpeğimizi hava alması için dükkanın önüne çıkartmıştık. Belli bir süre sonra köpek hızla dükkanın içine gelerek bir süre döndükten sonra yere yığıldı. Dışarı çıkıp arkadaşlara köpeğe ne olduğunu sorduğumda belediye ekibinin köpeklere uyuşturucu iğne vurarak topladığını söyledi. Bunun üzerine sanayi içindeki ekibi bularak köpeğin durumunu anlattım. Onlarda uyuşturucu iğne attıklarını ve bir iki saat içinde köpeğin ayılacağını söyledi. Aradan iki saat geçti ama köpek ayılmadı ve kontrol ettiğimde öldüğünü belirledik. Bunun üzerine tekrar belediye ekiplerini bulup sorduğumda bana iğnenin bazen yan etki yaptığını ve bunun sonucunda ölmüş olabileceğini söyleyerek, özür dilediler. Bu arada uyuşturucu iğne vurup bayılttık dedikleri 4 köpeği arabaya atmışlar ve onlarda büyük ihtimal öldü. Ben köpeklerin uyuşturucu ile zehirlenerek öldürüldüğünü düşünüyorum ve bu konuda şikayetçi olacağım. Bu yapılan çok yanlış bir şey. Hayvan haklarına sığmayan bir şey" dedi.

"HİÇBİR HAYVANI ZEHİRLEMİYORUZ"

Seçim çalışmaları sırasında olayı öğrenen MHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Özata da sanayi sitesine gelerek bilgi aldı. Özata, "Bunun adına tam anlamıyla vahşet denir. Benimde köpeklerim var, aramızdaki bağı bilemezsiniz. Ha benim bir yakınımı öldürmüşsünüz ya da köpeğimi öldürmüşsünüz. Hem Safranbolu'ya güzel ve anlamlı bulduğum kedi evleri yapacaksınız, diğer yandan da adeta vahşet yapacaksınız. Bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Burada belediye başkanına düşen görev sorumlular hakkında gereğini yapmasıdır. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Hayvansever kardeşlerime de diyecek bir şey bulamıyorum, üzüntülerini paylaşıyorum" dedi.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, konunun kendilerine iletilmesi sonrası araştırma yaptığını söyleyerek, "Belediye olarak sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Sahipsiz köpekleri sokaktan toplayarak köpek barınağında onları kısırlaştırıp gerekli kontrolleri yaptıktan sonra tekrardan geri bırakıyoruz. Karıt Sanayisi'nde meydana gelen olayda da oradaki esnaflarımızdan sokak köpeklerinden dolayı şikayet gelmiş. Ekiplerimizde oraya giderek köpekleri toplamak için uyuşturucu iğne kullanmış. Hiçbir şekilde zehirli bir iğne kullanılmamış. Dünyanın her yerinde bu uygulama böyle yapılıyor. Uyuşturulan köpekler oradan toplanarak Köpek barınağında kısırlaştırma ve herhangi bir hastalığı olup olmadığı yönünde tedavileri yapılarak iğneleri vuruluyor. Gerekli tedavileri yapılan köpekler ise yasa gereği tekrardan geri bırakılıyor. Belediye olarak hiçbir sokak hayvanını zehirlemiyoruz" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Safranbolu'da Köpeklerin Zehirlendiği İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement