Sağlık-sen Kırıkkale Şubesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için düzenlenen yemeğe katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Sağlık çalışanları ile gazeteciler olarak sizlerin ortak bir noktamız var. Son dönemde elinizden alınmış olan yıpranma hakkınız ve sağlık çalışanlarına verilmemiş olan yıpranma hakkının mutlaka verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından 10 Ocak çalışan Gazeteciler günü için düzenlenen yemeğe Genel Başkan Metin Memiş, Şube Başkanı Murat Çaykara, Sağlık il Genel Sekreteri Dilek Özbaş, il Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Halk Sağlık Müdürü Feramiş Güngüneş, sendika yönetim kurulu ve sağlık çalışanları ile gazeteciler katıldı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle şiddet olayları ile ilgili bir dizi tedbirler aldığını belirterek, bu tedbirlerin içerisinde 'beyaz kod' uygulaması, sağlık çalışanlarının şikayet hattı, çalışan hakları birimlerinin oluşturulması, güvenlik tedbirlerinin arttırılması ve bu şiddet butonlarının oluşturulması konusunun gündemde olduğunu kaydetti.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara cezai işlem uygulanmalı diyen Memiş, "Kabahatler kanununa göre, yeni yapılacak bir düzenlemeyle çok ciddi oranlarda cezai işlem uygulanmasını istiyoruz. Huzuru bozan, fiili yada sözel şiddet uygulayan, kıran, döken, hasta ve hasta yakınlarına mutlaka Kabahatler Kanunu gereğince yüklü miktarda cezai işlem uygulanmalı" dedi.
Caydırıcı önlemler alınmalı diyen Memiş şöyle konuştu: "Artık sağlıkta şiddete caydırıcı önlemlerin alınması gerekiyor. İngiltere örneği var karşımızda. İngiltere'de sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar hastanede muayene olamıyor. Karakolda muayene olmak zorunda. Geçtiğimiz ay TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu'na bir rapor sunduk. Oraya bilgiler verdik. Bizde karakolda muayene olması belki mümkün olmayabilir, ancak bizde şiddet uygulayan kişiler Türkiye'nin neresinde olursa olsun hastaneye yada sağlık kuruluşlarına başvurduğunda, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını verdiğinde bu kişi şiddet uygulamıştır yazısı çıksın ve o vatandaş kolluk kuvvetleri nezaretinde muayene olsun. Kabahatler Kanununa göre, sokağı kirletenlere, gürültü yapanlara cezai işlem uygulanabiliyor, ama bir vatandaş geliyor hastanede kırıyor, döküyor, fiili ve sözel şiddet uyguluyor. Baktığımızda yaptığı yanına kar kalıyor. Çünkü şiddete de uğrayan da şikayetçi olamıyor korkusundan. Çünkü yasal anlamda bir yaptırımı söz konusu değil, onun için. Biz Kabahatler Kanununa göre, yeni yapılacak bir düzenleme ile çok ciddi oranlarda cezai işlem uygulanmasını istiyoruz. Huzuru bozan, fiili yada sözel şiddet uygulayan, kıran, döken, hasta ve hasta yakınlarına mutlaka kabahatler kanunu gereğince yüklü miktarda cezai işlem uygulanmalı. Para cezası. Bunların amacı nedir?, Öfke kontrolünü sağlamak. Eğer siz aldığınız tedbirleri tek taraflı yaparsanız, vatandaşın öfkesini dindiremezsiniz."
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPRANMA HAKKI TANINMALI
Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı verilmeli diyen Metin Memiş konuşmasını şöyle tamamladı: "Sağlık çalışanların sorunlarının tartışılması gerekiyor. Bu anlamda basın mensuplarını da büyük görevler düşüyor. Bizim sağlık çalışanları ile gazeteciler olarak sizlerin ortak bir noktamız var. Sizlerin verilmiş olan ve son dönemde elinizden alınmış olan yıpranma hakkınız ve sağlık çalışanlarına verilmemiş olan yıpranma hakkının verilmesini talep ediyoruz. Bu anlamda biz mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu konunun çalışma bakanlığı tarafından çalışmaları devam ediyor. Sağlık çalışanlarının da, gazeteci arkadaşlarımızın da yıpranma hakkına kavuşacakları günü hep beraber özlemle bekliyoruz." - Kırıkkale
Son Dakika › Güncel › Sağlık Sen'den 10 Ocak Mesajı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?