Şah-fırat Operasyonunda Şehit Olan Askerin Kimliği Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Şah-fırat Operasyonunda Şehit Olan Askerin Kimliği Belli Oldu

Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolunun tahliye operasyonu sırasında şehit olan askerin Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı olduğu öğrenildi.

22.02.2015 12:04

Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolunun tahliye operasyonu sırasında şehit olan askerin Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı olduğu öğrenildi. Muhabere astsubayı olarak görev yapan Halit Avcı'nın Trabzon'un Maçka ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü IŞİD'in ele geçirip bölgeyi ve Türk askerlerini rehin aldığı iddialarıyla uzun süredir gündemde olan, Türkiye'nin yurt dışındaki tek Türk toprağı Suriye'deki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesine bu sabaha karşı Şah-Fırat operasyonu adı altında eş zamanlı iki operasyon düzenledi.

39 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personelle gerçekleştirilen operasyonun başladığı sırada Suriye sınırında yaşanan kazada bir asker şehit oldu. Süleyman Şah Saygı Karakolunun tahliye operasyonunda şehit olan askerin, Astsubay Başçavuş Halit Avcı olduğu öğrenildi. Muhabere astsubayı olarak görev yapan Halit Avcı'nın Trabzon'un Maçka ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu kaydedildi. Şehidin cenazesinin nerede defnedileceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. - ANKARA

Şah-fırat Operasyonunda Şehit Olan Askerin Kimliği Belli Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şah-fırat Operasyonunda Şehit Olan Askerin Kimliği Belli Oldu - Son Dakika


Advertisement