İstanbul'da sahte şirket kurarak dolandırıcılık yapan 2'si kadın 8 kişi yakalandı. Şüphelilerin sahte çeklerle piyasayı 327 bin lira dolandırdığı belirtildi.
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri dolandırıcılık üzerine gelen ihbarla 2'si kadın 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alına şahısların peşin paraya sattıkları mallara sahte faturalar kestikleri belirlendi. 4 sahte şirket kuran ve şirket yeri olarak Tekirdağ Çorlu'da boş bir arsayı gösteren şüpheliler suçlamaları kabul etmedi.
Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler şirketlerin sahipleri değil çalışanları olduklarını asıl sahibinin Murat A. oldukları iddia etti. Daha önceden dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından kaydı bulunan Murat A. (44) ise diğer şüphelilerin ifadelerinin tam tersini söyleyerek, "Ben sadece çalışanım. Bana ne dedilerse onu yaptım" dedi. Diğer şüphelilerin Murat A.'yı "Ramazan" ismiyle tanıdıkları gerçek ismini polisten öğrendikleri söylendi.
Şimdiye kadar 4 şirket kurularak 327 bin liralık dolandırıcılık yapıldığı öğrenilen olayda yetkililer, incelemenin sürdüğünü dolandırıcılığın boyutlarının daha da büyüyebileceğini belirtti.
Yakalanan 8 şahıs emniyetteki işlemleri ardında adliyeye sevk edildi. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Sahte Şirket Kurarak Piyasayı 327 Bin TL Dolandırdılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.