Sakharov İnsan Hakları Ödülü, Malala Yusufzay'a Veriliyor - Son Dakika
Güncel

Sakharov İnsan Hakları Ödülü, Malala Yusufzay'a Veriliyor

Sakharov İnsan Hakları Ödülü, Malala Yusufzay\'a Veriliyor

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) bu yılki Sakharov İnsan Hakları Ödülü, yarın genel kurulda düzenlenecek törenle Pakistan'da kızların eğitim görmesini savunduğu için başından vurulan Malala Yusufzay’a verilecek.

19.11.2013 14:38

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) bu yılki Sakharov İnsan Hakları Ödülü, yarın genel kurulda düzenlenecek törenle Pakistan'da kızların eğitim görmesini savunduğu için başından vurulan Malala Yusufzay'a verilecek.

AP'deki siyasi grup temsilcileri, daha önce yapılan oylamayla üçe indirilen adaylar arasında yapılan seçimle bu yılki ödülün Yusufzay'a verilmesini kararlaştırmıştı.. Yusufzay'a ödülü ve 50 bin avro tutarındaki para mükafatı, AP Başkanı Martin Schulz tarafından takdim edilecek.

ABD istihbarat faaliyetlerini uluslararası kamuoyuna sızdıran Edward Snowden ile Belarus'ta Aleksandır Lukaşenko'nun yeniden cumhurbaşkanı seçilmesini protesto ettikleri için 2010 yılında hapse mahkum edilen siyasi muhalifler Ales Bialatski, Eduard Lobau ve Mykola Statkevich bu yılki ödülün adayları arasındaydı.

Sovyet bilim adamı ve rejim aleyhtarı Andrei Sakharov adına düzenlenen ödül, 1996 yılında Türkiye'den Leyla Zana'ya verilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakharov İnsan Hakları Ödülü, Malala Yusufzay'a Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement