Salih Mirzabeyoğlu'nun Tahliye Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Salih Mirzabeyoğlu'nun Tahliye Edilmesi

Salih Mirzabeyoğlu\'nun Tahliye Edilmesi

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Taş: "Onun hakkında daha önce verilen kararlar adalete uygun değildir.

23.07.2014 17:27

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan İBDA-C davası hükümlüsü Salih İzzet Erdiş'in tahliyesine ilişkin, "Onun hakkında daha önce verilen kararlar adalete uygun değildir. Yargılama doğru yapılmamıştır ve yeniden yargılanması lazım" dedi.

Taş, yaptığı açıklamada, 28 Şubat darbesinde hukukun çiğnendiğini ve hükümetin devrildiğini söyledi.

O dönemde hayali bir örgüt oluşturulduğunu iddia eden Taş şöyle devam etti:

"Bu örgütün lideri olarak Salih Mirzabeyoğlu'nu yargılamışlardı. Uzun süren yargılama sonucunda idama mahkum edildi. Biz 28 Şubat yargı kararlarının sağlıklı olmadığını, tekrar adil yargılanma kararı verilmesini, o dönemde alınan tüm kararların yeniden gözden geçirilerek, normalleşen Türkiye'de mağduriyetlerin giderilmesini istemiştik. Salih Mirzabeyoğlu yeniden yargılansın diye çok sayıda protesto yaptık. Biz beraat etsin demiyoruz ama yeniden yargılansın. Avukatının müracaatı ile dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi bir karar verdi. Onun hakkında daha önce verilen kararlar adalete uygun değildir. Yargılama sağlıklı yapılmamıştır ve yeniden yargılanması lazım."

Diğer arkadaşlarımızında yargılanmasını istiyoruz

Mirzabeyoğlu'nun haksız bir şekilde 17 yıl cezaevinde yattığını iddia eden Taş, "Bedavadan haksız bir şekilde cezaevinde kaldı. Mağdur oldu. Onunla beraber 28 Şubat kararlarından dolayı yatmakta olan diğer arkadaşlarımız Fahri Memur, Nurettin Kayan, Mehmet Şahin ve Yakup Köse'nin de serbest bırakılmasını istiyoruz. Bunların da bir an önce adil yargılanmaları için cezaevinden salıverilmelerini ve yeniden yargılama ile haklarında hüküm verilmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Taş, bu konuda adalet mekanizmasına ve Adalet Bakanlığına büyük görev düştüğünü vurgulayarak, 28 Şubat'ın haksız, hukuksuz kararlarının ortadan kaldırılmasını istedi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Salih Mirzabeyoğlu'nun Tahliye Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement