Salihi'nin Kahire Temasları - Son Dakika
Güncel

Salihi'nin Kahire Temasları

Salihi\'nin Kahire Temasları

İran Dışişleri Bakanı Eli Ekber Salihi, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yle bir araya geldi."Suriye temas grubu" toplantısı dolayısıyla Kahire'de bulunan İran Dışişleri Bakanı Salihi, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi tarafından kabul edildi.

18.09.2012 18:54

İran Dışişleri Bakanı Eli Ekber Salihi, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yle bir araya geldi.

"Suriye temas grubu" toplantısı dolayısıyla Kahire'de bulunan İran Dışişleri Bakanı Salihi, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi tarafından kabul edildi.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, görüşmede, iki ülke ilişkilerinin ele alındığını ve "Suriye temas grubu" toplantısının değerlendirildiğini söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ile de bir araya gelen Salihi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "İki ülke ilişkilerinin geleceği noktasında iyimseriz. İran ve Mısır arasındaki ticaret hacmi iki katına çıktı. İlişkilerimizin güçlendiğini söyleyebilirim" dedi.

Mursi'nin Suriye krizinin çözümüne yönelik başlattığı girişimlerin başarılı olacağını umduğunu belirten Salihi, bu çabaların BM ve Suriye Özel Temsilcisi el-Ahdar el-İbrahimi ile koordineli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Hamis Abdurabbih - Safiye Karabacak - Mehmet Emin Üzümcü

Yayıncı: Murat Taydaş - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Salihi'nin Kahire Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement