Samsun'da 179 Kadın Koruma Altında - Son Dakika
Güncel

Samsun'da 179 Kadın Koruma Altında

Samsun\'da 179 Kadın Koruma Altında

Samsun Valisi, Samsun'da mağdur kadınların müracaatı durumunda onlara koruma tedbiri aldıklarını ve şu ana kadar da 179 kadını koruma altına aldıklarını söyledi.

02.08.2012 18:14  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'da kendisini sıkıntıda gören kadınların müracaatı durumunda onlara koruma tedbiri aldıklarını ve şu ana kadar da 179 kadını koruma tedbirlerine aldıklarını söyledi.

Kadın Dostu Kentler ortak programının İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu toplantısının ikincisi İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı. İlk olarak İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı eylem planında yer alan Eğitim, Sağlık, İstihdam, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Katılım ve Kentsel Hizmetler konulu 6 ana başlıkta sunumlar gerçekleştirildi.

Yapılan sunumların ardından konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Kadına yönelik şiddet konusunda bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyet içersinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Emniyet Müdürlüğümüzden ve jandarmamızdan bana son bilgileri verdiler. 2012 yılı içersinde şiddet anlamında emniyet bölgesinde 629 olay meydana gelmiş. Jandarma bölgesinde de 145 olay meydana gelmiş. Tabi bunların kadın ve erkek olarak ayrıntılı olarak var ama büyük birçoğu kadına yönelik olarak öne çıkan şiddet olarak duruyor. Özellikle Samsun'da biz kadınlarımıza yönelik şiddetin oluşmaması ve tedbir alma adına büyük bir duyarlılık içersindeyiz. Özellikle kendisini bu anlamda sıkıntıda gören kadınlarımızın müracaatı durumunda onlara koruma tedbiri alıyoruz. Şu ana kadar 179 kadınımız ile ilgili koruma tedbirlerimizi aldık. Temennimiz Samsun'da kadına yönelik şiddetin olmaması ve yaşanmamasıdır. Ancak ne tür tedbirler alırsanız alın insanın kendi doğasında, kültüründe, yapısında ve davranışlarından olan alışkanlıkları kolay kolay değiştirmek mümkün olmuyor. Toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyetle bu konuların üzerinde durursak çok önemli mesafeler alacağız" dedi.

Samsun'da Türkiye'ye örnek oluşturabilecek bir çalışmanın içersinde olduklarını belirten Vali Aksoy, "Özellikle Samsun'da 2010 yılında yerel eşitlik eylem planı İl Genel Meclisi'nde kabul edilip, yürürlüğe konuldu. Süreç içersinde kadınlarımızın daha iyi bir noktaya taşınması adına yapılmış birçok çalışma oldu. Bundan sonraki süreçte de özellikle Samsun kadın dostu kent olma adına müracaatta bulundu. Türkiye'de önce ilk 6 ildi. İkinci 6 il dilimi içersinde kendisine yer alması konusunda bir karar verdi ve müracaatta bulundu. Şu anda Samsun Kadın Dostu Kent olmak adına faaliyet gösteren illerden birisidir. Bu kapsamda yürütülen önemli çalışmalar var. 6 başlık halinde sunum yapan arkadaşlarımız bunlarla ilgili çalışmalarını bizlerle paylaştı. Ama en temel sorunlarımızın başında eğitim konumuz geliyor. Okumaz yazmaz insanlarımızın artık kabul edilebilir bir durumda olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunu sonlandırmak adına önemli çalışmalarımız var. Özellikle ilköğretimi bitiren kız çocuklarımızın liseye devamı konusunda eksikliklerimiz vardı. Son 2 yıl içersinde önemli çalışmalar yapmış olmakla beraber hedefimizi tutturma anlamında yine eksikliklerimizin olduğunu ifade ediyorduk. Şimdi artık 4+4+4 sisteminde orta öğretimde zorunlu hale geldi" diye konuştu.

MÜFTÜ: "KUR'AN KURSLARI CİDDİ ANLAMDA DENETLENİYOR"

Daha sonra yapılan çalışmalarla ve eleştirilerle ilgili söz alan Yerel Gündem 21 Kadınlar Konseyi Başkanı Av. İncilay Toraman, bir olayı örnek göstererek, Kur'an kurslarının iyi denetlenmediğini iddia etti.

Ardından söz alan İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Kur'an kurslarımız önce vaizlerimiz tarafından kontrol ediliyor. Daha sonra ilçe müftülerimiz tarafından kontrol ediliyor. Onunla yetinilmiyor, Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan özel bir ekip geliyor, onlar tarafından kontrol ediliyor. Daha sonra da en son benim tarafımdan kontrol ediliyor. Dolayısıyla Kur'an kurslarımızın içersinde böyle bir olayın olması mümkün olmayacak bir durum olduğunu düşünüyorum. Zaten olay yolda olmuş bir olaydır. Bunların Kur'an kurslarına mal etmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Kur'an kurslarımız ciddi anlamda denetleniyor. Hatta hiçbir kurumların böyle denetlendiğini sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Yardımcısı Hasan Özhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili ve Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü Yarbay Vural Yıldırım, İl Jandarma Çocuk ve Kadın Suçlar İşlem Astsubayı Astsubay Sibel Kement, İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vedat Durna da hazır bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'da 179 Kadın Koruma Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement