Samsun'da "Ağız ve Diş Sağlığı Üssü" Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Samsun'da "Ağız ve Diş Sağlığı Üssü" Kuruluyor

Samsun\'da "Ağız ve Diş Sağlığı Üssü" Kuruluyor

OMÜ Kurupelit yerleşkesinde 23 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen diş hekimliği fakültesi tamamlandığında, 250'nin üzerinde diş ünitesiyle Türkiye'nin en büyük fakültelerinden biri olacak Dekan Prof. Dr. Aydemir: "Dünya standartlarında, ileri teknolojiyle donatılmış bir ağız ve diş sağlığı üssü.

21.05.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, inşaatı devam eden fakülte binaları tamamlandığında, 250'nin üzerinde diş ünitesiyle Türkiye'nin en büyük fakültelerinden biri olacağını bildirdi.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurupelit yerleşkesinde 23 bin 500 metrekarelik alan üzerinde 5 katlı inşa edilen diş hekimliği fakültesinin, dünya standartlarında hizmet veren bir kurum olacağını söyledi.

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesinin 20 yıl önce kurulduğunu ve istikrarlı bir şekilde gelişimini sürdürdüğünü anlatan Aydemir, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en büyük diş hekimliği fakültesini yapıyoruz. Mevcut hizmet binamız yetersiz geliyordu. Günümüz teknolojisiyle gelecekte hizmet edecek modern ve büyük bir proje hazırladık. Yeni eğitim binamızı, ağız ve diş sağlığı hastanesini hızlı bir şekilde yapıyoruz. Mevcut binamız 12 bin metrekarelik bir alana sahip. Ağız ve diş sağlığı bakımından büyük bir bölge konumundayız ancak yetersiz geliyor. Yeni binamız dört bloktan oluşuyor. Projede, 10 yataklı hastane bölümü bulunuyor."

Aydemir, "Hastalara hizmet verecek tedavi bölümleri, öğrencilerin eğitim görecekleri alanlar olacak. Burada dünya standartlarında, ileri teknolojiyle donatılmış bir ağız ve diş sağlığı üssü kurmuş olacağız" dedi.

Fakültenin 20 yıl önce 13 diş ünitesinden oluşan klinikte faaliyete başladığını dile getiren Aydemir, şunları kaydetti:

"Diş ünitesi sayısını artırdıkça hasta sayımız da artıyor. Mevcut 130 diş ünitemiz bulunuyor. Toplam 65 öğretim üyemiz, 92 araştırma görevlimiz var. 564 öğrencimize eğitim sunuyoruz. Günlük olarak da 250 hastanın ağız ve diş bakımını yapıyoruz. Yeni binaya taşındığımızda 250'nin üzerinde diş ünitemiz olacak. Öğrencilerimizin eğitimi ve akademisyenlerimizin başarılı çalışması için bunu önemsiyoruz."

Prof. Dr. Aydemir, yeni binanın 2015-2016 eğitim öğretim dönemine yetiştirileceğini sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da 'Ağız ve Diş Sağlığı Üssü' Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement