Sanatçı Derneği Tahliyesi Son Anda Mahkeme Kararıyla Durdu - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Derneği Tahliyesi Son Anda Mahkeme Kararıyla Durdu

Sanatçı Derneği Tahliyesi Son Anda Mahkeme Kararıyla Durdu

Antalya Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) tarihi Kaleiçi'nin Saat Kulesi girişindeki binasının tahliyesi, son anda nöbetçi idare mahkemeden gelen kararla durduruldu.

24.09.2014 18:25

Antalya Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) tarihi Kaleiçi'nin Saat Kulesi girişindeki binasının tahliyesi, son anda nöbetçi idare mahkemeden gelen kararla durduruldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin protokol kurallarına aykırı hareket ettiği iddiasıyla tahliyesini istediği ANSAN'da ikinci girişim de sonuçsuz kaldı. Tahliyeyi gerçekleştirecek Muratpaşa Kaymakamlığı'nın ANSAN'ın boşaltılması için saat 13.00'e kadar tanıdığı sürenin dolmasıyla birlikte Çevik Kuvvet destekli polis, Büyükşehir Belediyesi zabıtasıyla birlikte dernek binasına geldi.

TOMA ÇAĞRILDI

Dernek başkanı Cahit Çakcıl ve üyeleriyle yapılan görüşmede görevlilere, Antalya Nöbetçi İdare Mahkemesi'nin kaymakamlığın tahliye kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiği belirtilerek, işlemin durdurulması istendi. Fakat yetkililer mahkeme kararının kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle Muratpaşa Kaymakamlığı'nın yazısı doğrultusunda tahliye işlemini gerçekleştireceklerini açıkladı. Bu sırada Çevik Kuvvet polisini taşıyan minibüs ANSAN'a yaklaştırıldı, çağrılan TOMA Saat Kulesi altına konuşlandırıldı.

ANSAN'DAN SLOGANLAR YÜKSELDİ

Olası müdahaleye karşı ANSAN'da toplanan sanatçılar, sanatseverler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, alkışlar ve sloganlarla kararı protestoya başladı. Polis ve zabıta sloganlar eşliğinde ANSAN'dan ayrılırken yaklaşık yarım saat sonra aralarında Muratpaşa Kaymakamlığı personelinin de bulunduğu ikinci bir görüşme ekibi geldi.

AVUKATLAR KAYMAKAMLA GÖRÜŞTÜ

Bu görüşmede de ANSAN yönetimi mahkeme kararını sundu, tahliyeden vazgeçilmesini istedi. Yine aynı şekilde olumsuz karşılık bulan bu talebin ardından tansiyon yükselirken, aralarında CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç'ın da bulunduğu bir grup avukat, Kaymakam Veli İbrahim Keklik'le görüşmek için ANSAN'dan ayrıldı.

KARARI GÖREN KAYMAKAM VAZGEÇTİ

Tahliye için Çevik Kuvvet, Büyükşehir Belediye Zabıtası ve işçilerinin bekleyişi devam ederken avukatlar Kaymakam Keklik'in ilgili mahkeme kararının kaymakamlığa ulaştırılmasını istediğini, bunun için adliyeye geçtiklerini ANSAN yönetimine telefonla haber verdi. Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanı'nın görevlendirdiği bir personelle ilgili karar kaymakamlığa elden teslim edildi.

GÜN HORONLA BİTTİ

Kaymakamlık personeli son kez ANSAN'a gelip Nöbetçi İdare Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda tahliye işleminin gerçekleşmediğine ilişkin zabıt tuttu, taraflarca imzalandı. Günün sonunda ANSAN'da 3 saati aşan gergin bekleyiş yerini horona bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanatçı Derneği Tahliyesi Son Anda Mahkeme Kararıyla Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement