Sanatçılar Antalya'ya Geliyor - Son Dakika
Güncel

Sanatçılar Antalya'ya Geliyor

Sanatçılar Antalya\'ya Geliyor

Şevval SAM.OYUNCU ve müzisyen Şevval Sam, bu yıl 'Ve Kadın Dünyaya Dokundu' temasının işleneceği 48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılmak için geldiği Antalya'da, festivalin kadına yönelik şiddet konusunda ortaya manifesto koyması gerektiğini söyledi.

08.10.2011 18:15

Şevval SAM: ALTIN PORTAKAL KADINA ŞİDDETTE MANİFESTO ORTAYA KOYMALI

OYUNCU ve müzisyen Şevval Sam, bu yıl 'Ve Kadın Dünyaya Dokundu' temasının işleneceği 48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılmak için geldiği Antalya'da, festivalin kadına yönelik şiddet konusunda ortaya manifesto koyması gerektiğini söyledi. Sam, "Sanatın değiştirici ve dönüştürü gücünü kullanmamız lazım. Festivaller bu açıdan çok önemli" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için sanatçılar Antalya'ya gelmeye devam ediyor. Bugün, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Açılış ve Onur Ödülleri gecesi öncesi Yeşilçam'ın ünlü isimleri Halit Akçatepe, Perran Kutman, Selda Alkor ve Gülsen Tuncer Antalya'ya geldi. Yeşilçam'ın emektarlarını Antalya Havalimanı'na inişte kentte yaşayan sanatçılar 'Tecavüzcü Çoşkun' lakaplı Coşkun Göğen ve Sümer Tilmaç karşıladı.

Bu akşam düzenlenecek gecede 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' alacak sanatçı Perran Kutman, 46 yıllık sanat yaşamı boyunca bir Altın Portakal'ın olmasını çok arzuladığını, istediğini dile getirdi. Fakat oynadığı filmlerinin çok olmaması nedeniyle bu ödüle kavuşamadığını kaydeden Kutman, "46 yıllık sanat hayatımın en anlamlı ödülü olacak" dedi.

Oyuncu ve müzisyen Şevval Sam ise bu yıl 'Ve Kadın Dünyaya Dokundu' temasının işleneceği festivalin kadına yönelik şiddet konusunda ortaya bir manifesto koyması gerektiğini söyledi. Sam, "Sanatın değiştirici ve dönüştürü gücünü kullanmamız lazım. Festivaller bu açıdan çok önemli" diye konuştu ve Altın Portakal'ın bu yıl bu tarafıyla özel bir önemi olduğunu dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanatçılar Antalya'ya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement