Saniyede Sekiz Yumruk Atan Adam Antalya'da - Son Dakika
Güncel

Saniyede Sekiz Yumruk Atan Adam Antalya'da

Saniyede Sekiz Yumruk Atan Adam Antalya\'da

Saniyede sekiz yumruk atabilen Grandmaster Samuel Kwok, UAÜ'de öğrencilere Wing Chun dövüş sanatı teknikleriyle gösteri yaptı.

27.11.2013 17:28  Güncelleme: 01:05

Saniyede sekiz yumruk atabilen Grandmaster Samuel Kwok, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde (UAÜ) öğrencilere Wing Chun dövüş sanatı teknikleriyle gösteri yaptı. Dövüş sanatları hakkında bilgi veren 65 yaşındaki Kwok, saniyede sekiz yumruk atabildiğini ve kendisini 21 yaşında bir genç gibi hissettiğini söyledi.

ÜNLÜLERİN HOCASI

Uluslararası Antalya Üniversitesi, Bruce Lee, Jacky Chan gibi ünlü dövüşçülerin hocası Grandmaster Samuel Kwok'u üçüncü defa konuk etti. Üniversite konferans salonunda Wing Chun dövüş sanatı hakkında öğrencilerine bilgi aktaran Kwok, bu sanatın esas amacının sıkı çalışma, ahlak, yardım, düzen ve dürüstlük olduğunu ifade etti. Öğrencilere sahnede kısa bir de şov yapan Kwok, kısa ve etkili şekilde kendini nasıl savunacağını öğrencilere sergiledi.

21 YAŞINDA GİBİYİM

Öğrencilere sergilediği şov sonrasında konuşan 65 yaşındaki Kwok, "Burada olduğum için mutluyum. Harika bir üniversite burası. Çok güzel karşılandım. Umarım herkes bugünkü gösterimden memnun kalmıştır" dedi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kwok, kendisini kaç yaşında hissettiği ile ilgili soruya, "Kendimi 21 yaşında gibi hissediyorum. Saniyede sekiz yumruk atabiliyorum" yanıtını verdi.

SAVAŞ SANATLARI USTASI

Wing Chun dövüş sanatıyla ilgilenen ve farklı birçok ödülün sahibi olan Uluslararası Antalya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Murat Kaplan ise, şunları söyledi: "Konuğumuz dünyaca ünlü savaş sanatları ustası Granmaster Samuel Kwok. Dünyada savaş sanatlarının Nobel'i olarak adlandırılan ödülü Ekim ayında Amerika'da takdim ettiler. Savaş sanatlarının esas gayesinin sıkı çalışma, ahlak, yardım, düzen ve dürüstlük olduğu ile ilgili çalışmalar yapıyor. Üçüncü defa üniversitemizi ziyaret ediyor"

Şovu ilgiyle takip eden öğrenciler daha sonra Grandmaster Samuel Kwok ile fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saniyede Sekiz Yumruk Atan Adam Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement