Şanlıurfa'da Dostluğun Kalbine Yürüyüş Yapıldı (2) - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Dostluğun Kalbine Yürüyüş Yapıldı (2)

Şanlıurfa\'da Dostluğun Kalbine Yürüyüş Yapıldı (2)

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında bu yıl 7'incisi düzenlenen 'İyilik Ödülleri' düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

04.10.2013 23:33

İyilik ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında bu yıl 7'incisi düzenlenen 'İyilik Ödülleri' düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri ile 16 ülkeden gelen davetliler katıldı. Yılın vakfı olarak Merhamet Yardım Kuruluşu adına Vakıf Başkanı Hayrettin Şahiç, Bakan Faruk Çelik'ten ödülünü aldı. Yılın derneği ödülüne ise, İstanbul'da bulunan Beşir Derneği layık görüldü. Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, ödülünü Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'ten aldı. Yılın Kamu Kurumu sosyal sorumluluk ödülü Diyanet Vakfı adına Vakıf Başkanı İsmail Balakoğlu'na, yılın kamu sosyal sorumluluk iyilik ödülü Tuzla Belediyesi İyilik Olimpiyatları Projesi ile Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Metin'e, yılın hayırsever iş adamı ödülü MADO Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Kanbur'a, uluslararası sosyal sorumluluk proje ödülü, Boşnak sanatçı Dino Merlin'e, ulusal hayırsever iyilik ödülü Yusuf Demirkol'a ve yılın jüri özel ödülü Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platform adına Osman Gerem'e verildi.

Ödül törenin ardından konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kendisi göreve başlamadan önce organize edilen ve yardım kuruluşlarını dünyanın çeşitli ülkelerinden bulup buraya getiren herkese teşekkür etti. Konuşmasında bir coğrafyanın, bir medeniyetin uyandığını belirten Vali Celalettin Güvenç, dünyanın çok ihtiyacı olan bir medeniyetin geriden geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Din, dil ırk ayrımı yapmadan dünyada kim mazlumlara, mağdurlara kim el uzatıyorsa yardım ediyorsa onu buraya davet ediyoruz. Bugün 9 ayrı dalda iyilik ödül vereceğiz. Bunun için biz çok mutluyuz. Şanlıurfa'da böylesine güzel bir organizeye imza atıyorsak, artık bu bölgeler barış, yatırım ve eğitim toplantılarıyla güzelliklere anılmadır. Bu toplantıları geliştirmek kanaat önderlerin bir borcudur. Hepimiz aynı havayı teneffüs ediyoruz. Artık ülkemizde ve dünyada şiddet ve kan istemiyoruz. Bizde barış ve kardeşlik olsun, ayrı gayrı olmasın Hz. İbrahim'in sanacağını dağlandırmak istiyoruz."

'HZ İBRAHİM BÜTÜN İYİLİKLERİN SAHİBİDİR'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kürsüde yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Hz. İbrahim makamında bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Hz. İbrahim başlı başına bir ibadettir. Bütün iyiliklerin, hayırların sahibidir. Bütün iyiliklerin hayırların kendisinde buluşturan bir peygamberdir. Bu iyilik hareketini başlatanlara huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bugün bölgemizde bütün insanların iyilik hareketine ihtiyacı var. Zira hepimiz İbrahim'in duasıdır. İbrahim duası olmaktan çıktığımız zaman yeryüzüne kötülük etmiş oluruz. İbrahim'in duası olmaktan uzaklaşmamızı yüce rabbimden niyaz ediyorum."

BAKAN ÇELİK: DÜNYADA İNSANLIK VAR MIDIR?

Törende son olarak konuşan Bakan Faruk Çelik, insanlığın zor bir dönem ve imtihandan geçtiğini ifade ederek, "Dünyada o kadar büyük katliamlar, vahşetler yaşanmaya devam ediyor ki; bildiğiniz gibi 20'nci yüzyıl acı ve vahşetlerin yaşandığı bir yüzyıldır. Şimdi 20'nci yüzyıl geride kaldı. Buna karşılık bizler 21'inci yüzyılı muhabbetle karışılama heyecanı içerisindeyken, aynı acı ve vahşeti 21'inci yüzyıl başında sürmesi büyük bir üzüntüye yol açtı. Bugün gelinen noktada yakanlar, yıkanlar, katledenler, öldürenler ve yeşertenleri tehdit etmeye çalışıyoruz. Yeşertenler yangını söndürmeye çalışırken, diğer taraftan yakmaya, yıkmaya yok etmeyi kendisine görev yapmış insanlar var. Diyorlar ki; Mars'ta hayat varmıdır? Peki dünyada insanlık var mıdır? Bunu sormuyorlar. Mars'ta hayatın olması ne ifade ediyor. İnsanlıkta nasibini almamış orada hayat bulunması neyi ifade edecek. Bugün burada anlamlı bir tören icra ediliyor. Adına Halil İbrahim ödülü töreni deniliyor. İyilik ödülleri diye isimlendiriliyor. Kim derdiği bir iyilik yaptığınız zaman ödüle layık görüleceksin? Dünyada öyle bir noktaya geldik ki; iyilikler artık ödüllendiriliyor. Bu iyilik hareketini çoğaltmamız gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Dostluğun Kalbine Yürüyüş Yapıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement