Şanlurfa - Akçakale'ye Kültür Merkezi - Son Dakika
Güncel

Şanlurfa - Akçakale'ye Kültür Merkezi

Şanlurfa - Akçakale\'ye Kültür Merkezi

Akçakale'ye Kültür MerkeziŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılacak Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

11.11.2016 17:33

Akçakale'ye Kültür Merkezi

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılacak Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Düzenlenen törene; Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yıldıztekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Akçakale Belediyesi Kültür Merkezi'nin 5 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini ve her kat bin 450 metrekare olmak üzere 3 kattan oluşacağını ifade etti. Projenin 3 milyon 500 bin lira bedelle ihale edildiğini ve 240 günde tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını belirten Ayhan, proje kapsamında ayrıca 3 bin 550 metrekare çevre ve yeşil alan düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

Kültür merkezinin; evlendirme memurluğu, nikah salonu, 2 cep sineması, 20 kişilik atölye ve derslikler ile ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan 750 kişilik konferans salonundan oluştuğunu ifade eden Ayhan, projenin, engelli bireylerin de hiçbir engelle karşılaşmadan hizmet alabilecekleri şekilde planlandığını dile getirdi. Ayhan, şunları söyledi:

"Akçakale'mize böylesine önemli bir eser kazandırıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Şehrimize yakışan bir yapı olacak. Konferans salonu farklı etkinliklere ev sahipliği yaparken, atölye ve dersliklerde çeşitli kurslar düzenlenecek. Merkezimiz tamamlandığında kentin gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca, bölgenin tek engelsiz kültür merkezi olacak."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından butona basılarak merkezin temel atma işlemi başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlurfa - Akçakale'ye Kültür Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement