Sarı Irkın Şehveti Filmi - Son Dakika
Güncel

Sarı Irkın Şehveti Filmi

Sarı Irkın Şehveti Filmi

Sarı Irkın Şehveti filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Sarı Irkın Şehveti filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

10.12.2013 01:30

Bardaktan boşanırcasına yağan yağmurdan kaçan bir yabancı (Kichijiro Ueda) koşarak yakınlardaki yıkıntı bir şehir kapısına sığınır. Burada kendisinden önce gelmiş iki kişi daha vardır. Birisi oduncu (Takashi Shimura) diğeri de bir budist rahibi (Minoru Chiaki) olan bu şahıslar son derece üzgün ve düşünceli bir şekilde oturmaktadırlar, sarsıcı bir olaydan etkilendikleri bellidir. Dönem 12. yy Japonyasıdır ve savaşlarla onun getirdiği yoksulluk ve yıkım bu şahısların kıyafetlerine de yansımıştır. Üstleri başları perişan gözüken bu adamlardan önce oduncu, avam yabancının ısrarı üzerine olanı biteni anlatmaya başlar.

Haydut Tajômaru (Toshirô Mifune) mahkeme sırasında.

Oduncu ve rahip, cinayet ve ırza geçme suçlarıyla yargılanan namlı bir haydutun (Toshiro Mifune) duruşmasına şahit olarak katılmışlar ve orada yaşadıklarına bir türlü inanamamaktadırlar. İddiaya göre haydut Tajômaru, ormandan geçmekte olan bir samurayın (Masayuki Mori) yanındaki karısına (Machiko Kyô) göz koymuş ve kadının ırzına geçtikten sonra samurayı da öldürmüştür. Samurayın cesedini de günler sonra ormanda oduncu bulmuştur. Budist rahip ise samuray ve karısını cinayet günü gördüğünü söylemektedir. Kısa bir süre sonra yakalanan haydut mahkeme huzuruna çıkartılır. Ancak haydutun ifadesi, samurayın karısının ve şahitlerin anlattıklarıyla çelişmektedir. Hatta bir medyum aracılığıyla çağrılan samurayın ruhu da bambaşka bir ifade verir. Bu kişilerin birbiriyle taban tabana zıt olan ifadeleri, yani kendi gerçekleri, kendi yorumlarıyla ve geriye dönüşlerle tek tek aktarılır.

Yönetmen: Akira Kurosawa

Senaryo: Shinobu Hashimoto

Oyuncular: Takashi Shimura, Masayuki Mori, Toşiro Mifune, Machiko Kyō

Filmin Türü: Suç, Drama

Orijinal Adı: Rashomon

Yapımcı Firma: 0

Yapım Yılı: 1950

Yapım Ülkesi: Japonya

Dağıtıcı Firma: 0

Son Dakika Güncel Sarı Irkın Şehveti Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement