Sarıgül, CHP Pendik İlçe Başkanlığı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sarıgül, CHP Pendik İlçe Başkanlığı'nı Ziyaret Etti

Sarıgül, CHP Pendik İlçe Başkanlığı\'nı Ziyaret Etti
15.12.2013 18:11

Mustafa Sarıgül: "Büyükşehirin önünde beni kötülemek için, karalamak için 'Muhtar Sarıgül' diye bağırıyorlarmış.

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mustafa Sarıgül, "Büyükşehirin önünde beni kötülemek için, karalamak için 'Muhtar Sarıgül' diye bağırıyorlarmış. Ben de buradan ona şöyle bir cevap veriyorum: Demokrasinin ilk basamağı, muhtarlarımızdır. Evet, önce Allah'ımın, sonra yurttaşlarımın oyuyla İstanbul belediye başkanı ben olacağım ama benim başkanım muhtarlar olacak" dedi.

CHP Pendik İlçe Teşkilatı'nın önünde vatandaşlara seslenen Sarıgül, kendilerine gelenlere, "Nerelisin?", "Nerede doğdun?", "Hangi ırktansın?", "Hangi kültürdensin?", "Hangi mezheptensin?" sorularını değil, "Sana nasıl yardımcı oluruz?" diye sorduklarını belirtti.

Sarıgül, inançlara saygılı olmanın ve cumhuriyetin değerlerini korumanın "ana görevleri" olduğunu anlatarak, "İnançlara saygı şudur: Ramazan ayı da bizim, Muharrem ayı da bizim; camilerimiz de bizim, cemevlerimiz de bizim" diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, rakiplerinin aleyhinde konuşmayacaklarını ifade ederek, alandakilere şöyle seslendi:

"Seçimi kazanacak olan sizsiniz. Konuşanlar konuştu. Bundan sonra siz konuşacaksınız. Bizim üzerimize çok gelecekler, bize yapmadıklarını bırakmayacaklar. Türkiye'nin neresine giderlerse, İstanbul'dan bahsediyorlar çünkü ateş bacayı sardı. Büyükşehirin önünde beni kötülemek için, karalamak için 'Muhtar Sarıgül' diye bağırıyorlarmış. Ben de buradan ona şöyle bir cevap veriyorum: Demokrasinin ilk basamağı, muhtarlarımızdır. Evet, önce Allah'ımın, sonra yurttaşların oyuyla İstanbul belediye başkanı ben olacağım ama benim başkanım muhtarlarım olacak."

İstanbul'da 20 yıldan bu yana süren bir yönetim olduğunu söyleyen Sarıgül, "20 yıllık bir süreç ama sorunlar ortada, çözümler yok. Onlar artık batan güneş, doğan güneş burası" dedi.

Sarıgül, kreşler, huzurevleri, spor merkezleri, sağlık merkezleri ile ulaşım konusundaki çözümleri bir süre sonra paylaşacaklarını bildirerek, halkın yüzde 100'ünü kucaklayacaklarını dile getirdi.

Sarıgül'ün konuşması sırasında "Çare Sarıgül", "Halkçı Sarıgül", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "El ele, kol kola, omuz omuza", "İşte meydan, işte Sarıgül" şekilde sloganlar atıldı.

Konuşmasının ardından Sarıgül, CHP Pendik İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıgül, CHP Pendik İlçe Başkanlığı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement