Sarıkamış Harekatının 100'üncü Yılına Doğru - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sarıkamış Harekatının 100'üncü Yılına Doğru

27.12.2014 13:26

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Allahuekber Dağlarında şehit olan askerleri anma etkinliklerine katılacaklara yemek dağıtımı için Türk Kızılayı ekipleri, çalışmaya başladı.

Türk Kızılayı,  "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma etkinliğine katılacaklara yemek dağıtımı için 7 çadırı kurmaya başladı.

Allahuekber Dağları'nda bundan 100 yıl önce şehit olan 90 bin askeri geniş kapsamlı törenlerle anmak için hazırlıklar sürdürülüyor.

Kızılçubuk mevkisinden başlayacak ve Ay Yıldızlı tören alanında sona erecek, "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma yürüyüşüne katılan on bilerce kişiye yemek dağıtılacak.

Bu kapsamda, Türk Kızılayı'nın Ankara ve Erzurum şubelerinden gelen 20 kişilik ekip, tören alanına ikisi 210'ar, beşi 105'er metrekarelik olmak üzere 7 yemek dağıtım çadırının kurulumunu yapıyor.

Çadırlarda, devlet erkanına ve yürüyüş için gelen vatandaşlara kavurma, pilav, helva ve Türk Kızılayı maden suyundan oluşan yemek menüsü ikram edilecek.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 2006'dan itibaren Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerine destek verdiğini söyledi.

Türk Kızılayı'nın bu sene de anma etkinliklerine geniş kapsamlı katkı sağlayacağını ifade eden Gürbüz, "Şühedanın 100'üncü yılında Türkiye'nin dört bir tarafından katılımcılar gelecek. Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin askerin anısına binlerce davetlinin katılacağı ve 8 kilometrelik yürüyüşe katılan konuklarımıza Türk Kızılayı tarafından yemek ikramında bulunulacak" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Harekatının 100'üncü Yılına Doğru - Son Dakika


Advertisement