Sarıkamış Kayak Merkezi Cıvıl Cıvıl - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Kayak Merkezi Cıvıl Cıvıl

Sarıkamış Kayak Merkezi Cıvıl Cıvıl

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında bulunan, 'kristal' şeklindeki kar ile ünlenen Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayakseverlerin akınına uğradı.

28.12.2014 10:57

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında bulunan, 'kristal' şeklindeki kar ile ünlenen Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayakseverlerin akınına uğradı.

Hafta sonu tatilini fırsat bilerek kayak tesislerine gelenler, kar kalınlığının 35 santimetreyi bulduğu kayak merkezinde çocukları ile birlikte kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. Yeni yıl öncesi kayak merkezindeki otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, kayak merkezi kent dışından gelenlerle dolup- taştı. Alpler gibi kristal kar özelliğine sahip olan kayak merkezine gelenler, zeminin yumuşak olduğunu ve düşerken herhangi bir acı hissetmediklerini söyledi.

ÇAMKAR Oteli Genel Müdürü Kemal Aydın, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde sezonu açtıklarını, kar kalınlığının 35-40 santimetreye ulaştığını ifade etti. Oteldeki yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını vurgulayan Aydın, "Çok iyi bir yılbaşı bekliyoruz. Ocak ve Şubat ayları için talepler yüksek derecede. Amacımız; gelen misafirlerimize iyi bir hizmet vermek, onlara kayak sporunu sevdirmek ve bölgeye olan bağlılığını daha fazla arttırmak" dedi. Aydın, pistlerin açık olduğunu ve herhangi bir sorunun bulunmadığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Kayak hocalarımız eşliğinde dışarıdan gelen kayakseverlere eğitim veriyoruz. Kristal kar dünyada sadece iki bölgede mevcut. Dünyanın şanslı yerlerinden birisi de Sarıkamış. Bunu biz daha iyi tanıtmaya çalışıyoruz. Buradaki kar kalitesi çok değişik. Kristal kar ile ilgili tanıtım çalışmalarına devam etmeye çalışacağız. Yılbaşında misafirlerimize özel bir gala programımız var. Canlı müzik ve değişik şovlarımız, kavai fişek gösterimiz var. Yılbaşına hazırız."

Otelin Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Yıldırım da kristal karın kayağa uygun kar tipi olduğunu bunun erken yağması ve kaliteli olmasının tatilci ve turistleri merkeze çektiğini söyledi.

Bazı konukların kayak merkezinden son derece memnun kalınca tatillerini uzattığını anlatan Yıldırım, "Ocak şubat döneminde doluluk oranımız yüzde 100'ü geçti. Mart'ın ilk haftaları da doluluk oranımız yüksek. Mart'ın ikinci haftasında da rezervasyon alıyoruz. 9 pistimiz mevcut. Karanlıkdere Mevkii'ndeki 2 pist 2 sene önce açıldı. Burası kuzeye baktığı ve ağaçlık bölgede olduğu için çığ tehlikesi yok, rüzgarı da fazla almıyor. Rüzgar ve kar olduğu dönemlerde misafirlerimiz çok rahatlıkla kayak yapabilir." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Kayak Merkezi Cıvıl Cıvıl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement