Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Kayseri, Sivas, Malatya, Tokat, Kırıkkale ve Tunceli'de anma yürüyüşü düzenlendi.

04.01.2015 16:00

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dolayısıyla Kayseri, Sivas, Malatya, Tokat, Kırıkkale ve Tunceli'de anma yürüyüşü düzenlendi.

Kayseri'de Vali Orhan Düzgün'ün öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda kişi, Erciyes Dağı'ndaki yürüyüşe katıldı. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Yaşar Karayel'in yanı sıra öğrenciler ve vatandaşların da katıldığı yürüyüşte, soğuk havaya rağmen Erciyes'te yaklaşık bir kilometre mesafe katedildi.

Kırmızı beyaz bere ve atkılarıyla yürüyen öğrenciler, yürüyüş boyunca Türk bayrağını omuzlarında taşıdı.

Yürüyüşün ardından konuşan Vali Düzgün, 100 yıl önce Ruslara karşı savaşmak için yola çıkan şehitleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Erciyes'e anma yürüyüşüne katılmak için gelen herkesin soğuk hava nedeniyle çeşitli hazırlıklar yaptığını belirten Düzgün, "En azından doğanın şartlarına, kışın durumuna göre herkes botunu, eldivenini, montunu, kışlık kıyafetlerini giyerek buraya geldi ancak 100 yıl önce Sarıkamış'a Ruslara karşı yönlendirilen gençlerimiz ellerinde olan kıyafetlerle gitmişti. Türkiye'nin birçok yerinden gencimiz, ülkemizi düşman işgalinden korumak için o yola kendini seferber etti" diye konuştu.

Sivas

Sivas'ta da Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dolayısıyla anma yürüyüşü düzenlendi.

Sporcular ve yaklaşık 50 askerin katılımıyla Sivas Polis Meslek Yüksekokulu önünde başlayan yürüyüş, Kardeşler Kent Ormanı'nda sona erdi.

Yürüyüşe katılan Sivas Valisi Alim Barut, yaptığı açıklamada, tarihte sevinilecek, övünülecek ve gurur duyulacak sayfalar olduğunu söyledi.

Bunun yanında hüzün dolu sayfaların da olduğunu ifade eden Barut, "Bunlardan birisi de Sarıkamış'ta binlerce askerin bir kurşun atmadan kara, soğuğa ve buza yenilmesidir" dedi.

Malatya

Malatya'da ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen grup, belediye otobüsüyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğüne gitti. Grup, ellerinde Türk bayraklarıyla buradaki 2 kilometrelik alanda yürüdü.

Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Süeda Ekinci adlı öğrenci, Sarıkamış adlı şiiri okudu.

Tokat

Tokat'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüş, Gaziosmanpaşa Stadı önünden başlayıp Erenler Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı'nda son buldu.

İl Müftü Yardımcısı Salahattin Şanver'in Sarıkamış şehitleri için dua okumasının ardından vatandaşlar, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Kırıkkale

Kırıkkale'de ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüş, Valilik önünde başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Program, dua okunmasıyla son buldu.

Tunceli

Vali Osman Kaymak öncülüğünde Tunceli- Elazığ karayolu Hastane Kavşağında bir araya gelen çok sayıda kişi, tekbir getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Kaymak, yürüyüşü Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlediklerini söyledi.

Sarıkamış'ta şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyen Kaymak, şunları kaydetti:

"Bugün bizler onlara layık olmak zorundayız. Ülkemizde birlik ve beraberliği bozarak bizleri birbirimize düşürmek isteyenler var. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta Türk-Kürt demeden Alevi-Sünni demeden dedelerimiz birlikte savaştı. Bugün yürüyüşe katılarak bu birlik ve beraberliği gösterdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık, Allah sizlerden razı olsun. Bu yürüyüşlerdeki amacımız, devletimizin birliğini bütünlüğünü sembolize eden şehitlerimizi anmaktır. Bu devleti atalarımız birlikte kurdu, beraber omuz omuza can verdi."

Yürüyüşün ardından katılımcılara çorba ikram edildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement