Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler

Sivas'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yılı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

03.01.2016 12:36

Sivas'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yılı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

4 Eylül Spor Salonu önünde toplanan 200 kişilik grup, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her şey vatan için', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı. Sıfırın altında 15 derecede başlayan yürüyüşe, Sivas Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı, Sezgin Üçüncü, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Daha sonra Atatürk Anıtı önünde, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Kuran okunması ve şehitler için dua edilmesinin ardından grup adına konuşan Sivas Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Yusuf Pençeçelik, "Bugün tarihimizin en dramatik savaşlarından birini anma günüdür. Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yıl dönümünde burada, sizlerle birlikte geçmişi birkez daha anıyoruz. Yemen kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularında, Sarıkamış'ta dondurucu soğukta yitip giden Anadolu çocuklarının hikayesini barındırır. Şimdi geride onların hatırası var. Fedakarlıkları var. Seferberlik borusu çaldığında sağına solun bakmadan koşup gelen, bu yalın ayak savaşçılarının kendini feda edişinin hikayesi vardır. Sarıkamış hüzünlü hikayelerin en acı olanıdır" dedi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement