Sarıkamış Şehitlerinin Kardan Heykelini Yapıyorlar - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitlerinin Kardan Heykelini Yapıyorlar

Sarıkamış Şehitlerinin Kardan Heykelini Yapıyorlar

"Sarıkamış Şehitlerini Anma" etkinlikleri kapsamında güzel sanatlar lisesi öğrencileri şehitlerin kardan heykellerini yapmaya başladı.

29.12.2013 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Sarıkamış Şehitlerini Anma" etkinlikleri kapsamında güzel sanatlar lisesi öğrencileri Sarıkamış şehitlerinin kardan heykellerini yapmaya başladı.

Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi'nin ortak düzenleyeceği 99'uncu yılında "Sarıkamış Şehitlerini Anma" etkinlikleri hazırlıkları devam ediyor. Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de kayak merkezinde etkinliklerin ikinci gününde açılışı gerçekleştirilecek olan kardan şehit heykellerini yapıyor.

Vali Eyüp Tepe, 3-5 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerin hazırlık aşamalarını yerinde incelemek üzere Sarıkamış'a geldi. Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey ile anma etkinliklerinin yapılacağı alanları, kayak merkezindeki oteller bölgesi ve yapımına başlanan kardan heykelleri yerinde inceleyen Tepe, yetkililerden bilgi aldı.

Tepe, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, anma etkinliklerine geçen yıl olduğu gibi yaklaşık 20 bin kişinin katılımını beklediklerini, 81 ilden özellikle gençlerin etkinlikler kapsamında Sarıkamış'a geleceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın anma etkinliklerindeki organizasyonlara büyük katkı sağladıklarını belirten Tepe, "99'uncu yılında Allahuekber şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anacağız. Valiliğimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz ve Kars halkı olarak bu geniş organizasyona hazırız. Öğrencilerimiz de kardan şehit heykelleri yapıyor. Onların da çalışmalarını yerinde görmek istedik. 3 Ocak Cuma günü şehit ve gazi aileleri onuruna Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Kars'ta bir otelde yemek verilmesiyle program başlayacak" diye konuştu.

Tepe, etkinliklerin birinci gününde Sarıkamış'ta "Sarıkamış Harekatı" konulu konferansın düzenleneceğini, aynı gün akşam saatlerinde Sarıkamış Kazım Karabekir Paşa Camisi'nde mevlid ve hatim programının yapılacağını dile getirdi.

Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından kayak merkezinde yapılan kardan şehit heykellerinin açılışının ise etkinliklerin ikinci günü yapılacağını anımsatan Tepe, şunları kaydetti:

"Kayakçılarla beraber Jandarma Dağ Arama Kurtarma Timi, meşaleli iniş gösterisi yapacak. İkinci gün akşam saatlerinde Sarıkamış Spor Salonu'nda şiir dinletisi düzenlenecek. Etkinliklerin son günü yapılacak 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' anma yürüyüşü Kızıl Çubuk köyünden başlayacak. Yaklaşık 8,5 kilometre olan yürüyüş, Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolundan Sarıkamış Şehitler Mahallesi'nden Yukarı Sarıkamış Şehitlik anıtında sona erecek. Yürüyüşün ardından burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta, çelenkler sunulacak. Protokol tarafından yapılacak konuşmalardan sonra da şehitlik defteri İmzalanacak. Etkinlikler, katılımcılara yemek ikram ile son bulacak." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitlerinin Kardan Heykelini Yapıyorlar - Son Dakika


Advertisement