Sarıoğlan'ın Yeni Belediye Başkanı Yusuf Akbulut Oldu - Son Dakika
Güncel

Sarıoğlan'ın Yeni Belediye Başkanı Yusuf Akbulut Oldu

Sarıoğlan\'ın Yeni Belediye Başkanı Yusuf Akbulut Oldu

KAYSERİ'nin Sarıoğlan İlçesi Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'ın İçişleri Bakanlığı tarafından adli ve idari soruşturma nedeniyle görevinden alınmasından sonra toplanan belediye meclisi, Yusuf Akbulut'u Belediye Başkanlığı görevine getirdi.

21.06.2017 18:26

KAYSERİ'nin Sarıoğlan İlçesi Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'ın İçişleri Bakanlığı tarafından adli ve idari soruşturma nedeniyle görevinden alınmasından sonra toplanan belediye meclisi, Yusuf Akbulut'u Belediye Başkanlığı görevine getirdi.

Sarıoğlan Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyelerinden Hakan Cengiz başkanlık yaptı. Yapılan toplantıda, belediye başkanı Yıldız'ın adli ve idari soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınması nedeniyle yeni başkanlık seçimi yapılması da gündeme geldi. Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Mehmet Sağır'ın da katılımı ile seçime yapıldı. Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Yusuf Akbulut, MHP'den Nuri Bakır ve CHP'den Süleyman Ergin aday oldu. Daha sonra 11 meclis üyesi gizli, oy açık tasnif ile oy kullandı. İlk turda oylardan 7'si Yusuf Akbulut, 2'si Nuri Bakır, 2'si Süleyman Ergül'e çıktı. İkinci turda ise oylar, 8'i Yusuf Akbulut, 2'si Nuri Bakır, 1'i Süleyman Ergin'e çıktı. Bu sonuçla AK Parti adayı Yusuf Akbulut Sarıoğlan'ın yeni belediye başkanı oldu.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıoğlan'ın Yeni Belediye Başkanı Yusuf Akbulut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement