Şarköy'ün 90.yıl Kurtuluş Gününde Pilava Hücum - Son Dakika
Güncel

Şarköy'ün 90.yıl Kurtuluş Gününde Pilava Hücum

Şarköy\'ün 90.yıl Kurtuluş Gününde Pilava Hücum

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

17.11.2012 15:40

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Müzik dinletisinin yapıldığı esnada Şarköy Belediyesi tarafından dağıtılan pilav ayranı gören vatandaşlar, tören alanının terk ederek pilava hücum etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Can Çevik, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Üsteğmen Süleyman Atılgan, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, siyasi parti temsilcileri, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okullar ve vatandaşlar katıldı.

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, 1923 yılından önce Şarköy'de Türk ve Rum nüfusun kardeşçe, barış içinde yaşadığını belirterek, "Birlikte düğünler, şenlikler yapmış, birlikte sevinmişlerdir. Cenazelerini birlikte kaldırmışlar, birlikte üzülmüşler, sevinç ve üzüntülerini yıllarca birlikte paylaşmışlardır. Bu dostça ve kardeşçe yaşayış, emperyalist güçler tarafından bozulmuş, halklar birbirine düşman haline getirilmişlerdir" diyerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Kurtuluş Savaşı ile vatan topraklarının işgalden kurtulduğunu ifade etti.

Kurtuluş Bayramı, Komando askerlerin yaptığı gösterinin ardından, Gelibolu'dan gelen 2.Kolordu Komutanlığı Bando Takımı tören alanında bulunanların katılımıyla, askeri marşlar ve sevilen şarkıları seslendirdiler. Halk Eğitimi Folklor ekibi halk oyunları sundu.

Emekli müzik öğretmeni Fehmi Altunay ve ekibinin günün sevilen şarkılarını seslendirdiği müzik dinletisi sırasında, Şarköy Belediyesi tarafından dağıtılan tavuklu pilav ve ayran bir anda tören alanının boşalmasına neden oldu. Tören alanında bulunan vatandaşlar, öğrenciler, pilav sırasına girdi.

Protokol ve bazı vatandaşların dinlediği müzik dinletisi kısa tutularak Şarköy Türküsü ile tören sona erdirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şarköy'ün 90.yıl Kurtuluş Gününde Pilava Hücum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement