Sav Ekibinden Yakın İlgi - Son Dakika
Güncel

Sav Ekibinden Yakın İlgi

Sav Ekibinden Yakın İlgi

Parti içindeki muhalifler tarafından genel başkanlık için CHP eski Genel başkanı Deniz Baykal'ın düşünüldüğü yönündeki iddialar, İzmir ziyaretinde güçlendi.

12.12.2011 23:20

Chp eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın parti içindeki Dersim krizinin ardından muhaliflerle toplantı yapması ve genel başkanlık için CHP eski Genel başkanı Deniz Baykal'ın düşünüldüğü yönündeki iddialar, İzmir ziyaretinde güçlendi.

İzmir'deki Sav ekibi, Baykal'a yakın ilgi gösterdi. Baykal da bu ilgiye kayıtsız kalmadı. CHP'li Karabağlar Belediyesi'nin yaptığı Kara Fatma Parkı ve Kara Fatma Heykeli'ni hizmete açtı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı açılış törenine CHP'li eski İzmir milletvekilleri Canan Arıtman, Abdürrezzak Erten, Ahmet Ersin, Türkan Miçooğulları, Yılmaz Ateş, Bülent Baratalı, Mehmet Sevigen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bazı ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'de olmaktan duyduğu mutluluğu bir kez daha dile getirerek, "Bu manzara İzmir açısından beni mutlu etti. Bugün biz Karabağlar'da bir park açılışını yapıyor değiliz. Ama öyle hissediyorum ki biz Karabağlar'ı İzmir'in bir varoşu, bir kenar kenti olmaktan çıkartıp kentin özü haline gelmesine tanık oluyoruz. Belediye başkanlığı tahsille, diploma ile olmuyor. Belediye başkanı duygusu içinde ya oluyor ya olmuyor. Eğer içinde bu duygu varsa, belediye başkanı olunduğu zaman ya kendisini gösteriyor ve bundan seçmen çok yararlanıyor ya bu olmuyor. Karabağlar'da Kürüm'ün gönlünde bir belediye başkanlığının yattığını görüyorum. Doğuştan belediye başkanı. Hayatı belediye. Karabağlar'ı yaşayan bir insan. Belediye başkanımızın zaten hepimizin tahminleri aşan bir şekilde bu işi çok iyi götürdüğünü görünce bundan mutluluk duydum. Karabağlar, belediye başkanını bulmuştur. İlçeye, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışmıştır. İzmir sadece Kordonboyundan ibaret değildir. Artık Karabağlar da İzmir'in özüdür. İzmir'in etrafında kurulan tuzaklara karşı, yapılan tertiplere karşı İzmir halkının her zaman sergilediği sorumluluk duygusuyla, iyinin, güzelin yanında saf tuttuğunu göstermeye, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. İzmir bu tuzakları boşa çıkardığı için İzmir'dir. Kimse İzmir'den daha ahlaklı, dürüst, akıllı değildir. İçimde bir İzmir özlemi vardı. Onu giderdim" diye konuştu.

Baykal, daha sonra park ve heykelin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sav Ekibinden Yakın İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement