Savaşın 52'inci Gününde Çatışmalar Devam Ediyor! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Savaşın 52'inci Gününde Çatışmalar Devam Ediyor!

05.11.2014 14:18

Suriye'nin Kobani kentindeki çatışmaların 52'nci günü geride kaldı.

PYD kontrolündeki Kobani kentine IŞİD’in saldırısının 52. günü geride kaldı. PYD’nin silahlı gücü YPG’ye destek vermek için Özgür Suriye Ordusu ve peşmerge güçleri önceki gün Kobani’ye giderek, IŞİD’e karşı savaşmaya başlamasının ardından çatışmalar, Türkiye - Suriye sınırında bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı’na sıçradı. IŞİD, son günlerde sınır kapısına yoğun havan saldırısı düzenlemeye başladı.

DOĞUDA IŞİD, BATIDA YPG

Mürşıtpınar Sınır Kapısı’nın doğu kısmında IŞİD'in hakim olduğu kaydedilirken, batı bölgesinde ise YPG güçlerinin hakimiyeti sürüyor. Bir süredir Kobani’de bulunan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim’nin silahlı gücü peşmerge de IŞİD hedeflerine zaman zaman füze saldırısı düzenliyor. Füze saldırılarına IŞİD ise havan toplarıyla karşılık veriliyor. Atılan havan toplarının birçoğunun Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı hedef aldığı görüldü.

SAVAŞ UÇAKLARI KEŞİFLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YPG, ÖSO ve peşmerge güçleri ile IŞİD arasındaki savaş devam ederken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Kobani üzerinde keşif uçuşlarına devam ediyor.

AHMET ÜN-VOLKAN KAYALAR

 

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savaşın 52'inci Gününde Çatışmalar Devam Ediyor! - Son Dakika


Advertisement