Seçim Çalışmaları Süren Özlem Çekiç'in Yeni Kitabı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Seçim Çalışmaları Süren Özlem Çekiç'in Yeni Kitabı Çıktı

Seçim Çalışmaları Süren Özlem Çekiç\'in Yeni Kitabı Çıktı

Dha DIŞ HABER - DANİMARKA Parlamentosunun Sosyalist Halk Partili Milletvekili Özlem Sara Çekiç'in yeni kitabı piyasaya çıktı.

12.06.2015 11:06

Dha DIŞ HABER -

DANİMARKA Parlamentosunun Sosyalist Halk Partili Milletvekili Özlem Sara Çekiç'in yeni kitabı piyasaya çıktı. Ayşe adlı çocuk kitabının 3'üncüsü piyasaya çıkan Özlem sara Çekiç, seçimden sonra 4'üncüsünü de yazmak istediğini söyledi. 18 Haziran'da yapılacak genel seçimler nedeniyle yoğun bir seçim kampanyası geçiren Özlem Sara Çekiç, "Benim için kızlarımızın sesini duyurabilmek çok önemliydi. Onun için kızlarımızın hayatını anlatan bir kitap yazmaya karar verdim. Ayşe, çok afacan, fıstık bir genç kız. Erkek kardeşleriyle aynı haklara sahip olmak isteyen ve her şeye boyun eğmek istemeyen bir genç kız. Ailesi her yere göndermiyor ama zamanla Danimarkalı çocukların da kendi çocukları gibi olduğunu anlamaya başlıyorlar. Benim çocukluğumda buradaki çocuk kitaplarında hep Danimarkalı kahramanlar vardı. İlk kez göçmen bir çocuğun kahraman olduğu bir kitap yazıldı" dedi.

KIZ ÇOCUKLARI ÖZGÜR DEĞİL

Türk ve diğer Müslüman asıllı kızların, erkek çocuklarıyla aynı haklara sahip olmadıklarına dikkat çeken Çekiç, "Maalesef, kızlarımız erkeklerle eşit haklara sahip değiller. Ben de buna dikkat çekmek için bu kitabı yazdım. Toplam üç seri çıktı, seçimlerden sonra bir tanede daha yazmak istiyorum. Seçim ortamı çok yoğun geçtiği için kitabın sevincini henüz yaşayamadım ama bir milletvekili ve Türkiye kökenli bir bayan olarak kitap çıkarmak çok güzel. Kitap tüm ilkokulların kütüphaneleri, devlet kütüphaneleri ve kitapçılarda bulunabilir. Hedefim, amacım, burada Türkiye veya göçmen kökenli çocukların kitabın adını görüp "ben bu ismi tanıyorum. Bu resimdeki bana benziyor" diyerek kitabı okumaları. Kitap aracılığı ile toplumlar arasında diyaloğu yaratmak. Diyalogda en önemli olanlar çocuklar. Benim bu kitabım, göçmen asıllı kızların bir aynası" dedi. Kitabını kütüphanelere dağıtılmadan önce DHA'ya tanıtan Özlem Sara Çekiç, anne ve babalara da çocuklarına, özellikle kız çocuklarına karşı daha anlayışlı olmaları çağrısında bulundu.

Görüntü dökümü:

-Özlem Çekiç'in parlamentodaki odasında çalışma anı

-Çekiç'in odasında sekreterlerinin koltukta rahat halleri

-Çekiç odasını ve kitabıyla ilgili plaketi anlatıyor

-Çekiç DHA'ya konuşuyor

-Anonslu soru ve cevap - Çekiç

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seçim Çalışmaları Süren Özlem Çekiç'in Yeni Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement