SEDAŞ CEO'su Sakarya Valisi Büyük'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

SEDAŞ CEO'su Sakarya Valisi Büyük'ü Ziyaret Etti

SEDAŞ CEO\'su Sakarya Valisi Büyük\'ü Ziyaret Etti

SEDAŞ CEO'su Bekir Sami Güven ve Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, Sakarya Valisi Büyük'ü makamında ziyaret etti.

11.03.2013 10:31  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bekir Sami Güven 2012 yılı faaliyet döneminde yapılan yatırım çalışmaları ve SEDAŞ'a ait master projeler hakkında da bilgiler verdi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük aldığı bilgiler nedeniyle teşekkür ederken, "SEDAŞ'ta sonuç itibariyle kamu hizmeti veriyor. Bu nedenle, tüm kamu kuruluşları arasında görüş ve eylem birlikteliği sağlanmasının önemli olduğunu söylemeliyim. Muhtarlarla toplantı yapma talebinizi bu nedenle çok değerli buluyoruz. Bir Vali yardımcımız bu koordinasyonu sağlayacaktır. Enerjinin verimli kullanılması adına sokak aydınlatmalarındaki teknolojinin iyileştirilebileceğini düşünüyorum. Gereksiz tüketimler elbette olmamalı ve elbette yatırımların da ihtiyaç duyulan alanlarda yapılması ve kayıp kaçaktaki başarınız çok önemli." dedi.

SEDAŞ'ın başarılı bir yatırım dönemini geride bıraktığını belirten Bekir Sami Güven, "74,8 milyon TL'lik yatırım miktarının tamamı gerçekleşti. % 100 oranında gerçekleşme sağladık. Kamu dönemine göre yatırım miktarı üç kat arttı. Bu yıl yatırım miktarını bölgede 86 Milyon TL olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kayıp kaçakla mücadele de başarılı olduğumuzu belirtmek isterim"dedi.

Bekir Sami Güven, "SEDAŞ hiç bir zaman kaçağa göz yummadan her geçen gün daha etkin bir şekilde teknik kayıplarla ve kaçakla mücadelesini sürdürüyor. Bu yılda % 7,3 oranına gerçekleşen kayıp kaçak oranı ile Türkiye'de en başarılı dağıtım şirketlerinin içinde yer alıyoruz. Ekiplerimizin yaptığı mücadele ile milli servet olarak değerlendirdiğimiz, Devletimizin enerji kaynaklarının kaybına engel oluyoruz ve sahip çıkıyoruz."dedi. Vali Büyük, elektrik hırsızlığı ağırlaştırılmış bir suç kaçakla mücadelenizi destekliyoruz enerji sonuçta kamu malıdır" dedi. Güven "SEDAŞ ve Sepaş ayrışmasının yasal zorunluluk ve Enerji Piyasası Kanunu gereği yapılması ile Ülkemizde serbest rekabet piyasasının oluşturulması yönünde izlenen strateji hakkında da bilgi verdi. Güven, SEDAŞ'ın bu konuda da başarılı bir süreci yönettiğini ve Türkiye de sorunsuz olarak bu konuda geçiş sağlayan dağıtım şirketi olduğunu ifade etti.

Bekir Sami Güven Vali Büyük'e bilgi verirken, SCADA projesine hız verildiğini ve Kocaeli ve Gebze ile Sakarya da başlayan ve dağıtımı yapılan elektriğin uzaktan izlenebilmesini ve hızla müdahale edilmesini sağlayacak projenin gerçekleştirilmek üzere sürdürüldüğünü ve trafo binalarında yapılan dönüşüm ve yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.

Güven ayrıca Vali Büyük'e OSOS Projesi ile 7400 sokak aydınlatma sayacının uzaktan okunmasının yapılabilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığını ve sahada sayaç modemlerinin takılma işlemlerinin sürdürüldüğünü, Coğrafi Bilgi Sisteminin oluşturulması amacıyla Şirket bünyesinde yapılan Numarataj çalışmaları kapsamında dağıtım sistemine ait tüm elektriksel veriler, OG-AG trafoları, trafo binaları, direk, hat bilgileri ile şebeke teçhizat bilgilerinin, bilgisayar ortamına aktarılması çalışmalarının tamamlandığını, güncelleme ve geliştirme çalışmalarının devam ettiğini, iki yıl içinde 74 yeni aracın sisteme alındığını, 113 aracın yenilendiğini 20 bin kilometre karede toplamda 414 hizmet araçla çalışıldığını, 2013 yılı hedeflerinde de en iyi hizmetin verilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, Enerjinin devamlılığı için 7/24 çalışan bir kuruluş olarak, çevremizle işbirliği içinde dağıtım hatlarımızdan enerji tahsisi için tüm faaliyetlerimizle, müşterilerimize ticari ve teknik kalite kapsamında hızlı ve kaliteli hizmet vermenin gayreti içindeyiz."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SEDAŞ CEO'su Sakarya Valisi Büyük'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement