SEDAŞ Yatırımlarına Hız Verdi - Son Dakika
Güncel

SEDAŞ Yatırımlarına Hız Verdi

SEDAŞ Yatırımlarına Hız Verdi

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ olarak bölgede 101 milyonluk bir yatırım gerçekleştireceklerini söyledi.

29.07.2013 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Gebze Holiday Inn Otel'de düzenlediği iftar programında bölge basınıyla bir araya geldi. İftar yemeğine SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı CEO Bekir Sami Güven, Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, Şebeke Yönetimi Müdürü Reha Ünüvar, Dağıtım Hatları Müdürü Reşat Karaman, Gebze İlçe Sorumlusu Volkan Özgülen, Dağıtım Varlıkları Uzmanı Gökhan Öztürk, Darıca, Çayırova, Dilovası Bölge Sorumlusu Engin Yılmaz katıldı.

302 TRAFO YENİLENDİ

İftar yemeği sonrası basın mensuplarına SEDAŞ faaliyetleri ile ilgili bilgi veren SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı-CEO Bekir Sami Güven, SEDAŞ olarak bölgede 101 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştireceklerini söyleyerek, "Bu yatırım içerisinde en önemli projelerimizden biri SCADA projesi. SCADA projesi ile toplam 302 trafo ve 55 dağıtım merkezi yenileniyor. 11'nci aydan itibaren ise SCADA Gebze'de çalışmaya başlayacak" dedi.

EN BÜYÜK PROJE SCADA

SCADA'nın dağıtım şirketleri açısından önemli bir proje olduğunu ifade eden Güven, " Türkiye'de şu anda SEDAŞ'ın yaptığı çalışmanın çok kapsamlı ve örnek bir çalışma olduğunu belirterek, toplamda 302 dağıtım merkezi ile SCADA kapsamında iletişim kurulacağını, bölgede enerji alınan TEİAŞ'a ait toplam 26 tane de Trafo indirici merkez olduğunu belirterek, SCADA ile bunların hepsinin sisteme entegre edilip uzaktan bu merkezlerle iletişim ve koordinasyon sağlanacağını, trafo dağıtım merkezlerinin uzaktan kontrol edilir hale geleceğini belirtti. Güven, aynı zamanda enerji kesintilerini görme ve daha hızlı müdahale etme şansımız olacak. Bu açıdan çok önemli bir proje" diye konuştu.

OSOS DEVREYE ALINDI

Gebze bölgesindeki serbest tüketicilerin sayaç okumalarının OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sistemleri) kapsamında yapılmaya başlandığını söyleyen Güven, "Bu müşterilerimiz içinde yatırım programımız içerisinde uzaktan okuma ile ilgili bir proje vardı. Bu müşterilerimizin sayaçlarını artık uzaktan okuyabiliyoruz. Bu sayaçların dışında, aydınlatma sayaçları bölgemizde 7 bin 800 civarında. Bu aydınlatma sayaçlarını da uzaktan okuyabilir duruma geldik. Bu proje ile toplam tüketimin yüzde 80'ini eş zamanlı kontrol etme şansımız oldu" şeklinde konuştu. 10 yılını dolduran sayaçların değişeceğini söyleyen Güven, "Mart ayında çıkan yasayla beraber artık müşterilerimiz sayaç değiştirme bedeli ödemeyecek" dedi.

KAYIP KAÇAK ORANI YÜZDE 6.96

SEDAŞ'ın Gebzede de enerji tüketimi ve kayıp kaçak açısından ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Güven, "Kayıp kaçakları da bölgesel kontrol etme durumundayız. Bu bölgede enerjinin daha kontrollü verilebilmesi açısından müşteri tüketimlerinin çok iyi takip edilebilmesi gerekir. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürdürülüyor. EPDK'nın belirlediği orana göre SEDAŞ için 2013 kayıp kaçak hedefi yüzde 6.96'dır. Bu oran Dağıtım Şirketleri için belirlenen Türkiye de hedef kayıp kaçak oranları içinde yer alan en düşük orandır. Biz bu oranları sürekli aşağılara çekmeye çalışıyoruz. SEDAŞ bölgesinde planlı olarak uyguladığı projelerle bu oranı aşağı çekmeyi başarmıştır. % 6,9 oranı Türkiye kayıp kaçak oranı ortalamasının yarısı kadardır." ifadesini kullandı.

TAŞERON ÇALIŞANLARINA KADRO

910 taşeron çalışanının, SEDAŞ bünyesine alındığını ve Sendikaya üye olabildiklerini belirten Güven, çalışanlar artık taşeron firmanın hizmet sözleşmesine endeksli bir çalışma süresi konusunda kaygı duymayacaklar. Kadrolu olarak çalışmaları sağlandı. Arkadaşlarımızın kafaları rahattır. Bu da verimlilik getirecektir. Verimlilik, iş disiplini ile daha hızlı hizmet verme noktasında önemli bir adım attık. Türkiye de bu anlamda sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Çalışanların eğitimlerine ağırlık verilecek. 2017 yılı sonrasında SEDAŞ çok farklı olacaktır. Yapılan her şey yakından takip edilmektedir. Kaliteli eleman yetiştirme noktasında hareket ediyoruz. Yapılan hatalar azaltılacaktır. Müşterimizle sorun yaşamayacağız."

YENİ YAPILANMA

Güven, elektrik kesintileri ve işletme bakım çalışmaları koordinasyonunu sağlamak üzere, gerektiğinde sisteme anında müdahale için her İlde İl Sorumluları ve İlçelerde Bölge Sorumlu Mühendisi bulundurma adına yeni bir organizasyon yapılandırmasına gittiklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SEDAŞ Yatırımlarına Hız Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement