Şehir Meydanı Acil Servise Döndü - Son Dakika
Güncel

Şehir Meydanı Acil Servise Döndü

Şehir Meydanı Acil Servise Döndü

Bursa'da, Dünya İlk Yardım Gününde canlı maketler üzerinde yapılan ilk yardım tatbikatında acil servis manzaları yaşandı.

08.09.2012 14:43

Bursa'da, Dünya İlk Yardım Gününde canlı maketler üzerinde yapılan ilk yardım tatbikatında acil servis manzaları yaşandı.

Dünya İlk Yardım Günü Kızılay Bursa Şubesi tarafından çeşitli faaliyetlerle kutlandı. Orhangazi Parkı'nda yapılan tatbikatla vatandaşlar ilk yardım konusunda bilgilendirildi. Üzerine kırmızı boya sürülerek yaralı süsü verilen canlı mankenler, kazazedeler gibi yere yatırıldı. Doktorlar tarafından temsili yaralılara ilk müdahale yapıldı. Yaralılara ilk yardımın ve suni teneffüs ile kalp masajının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak vatandaşlara gösterildi. Şehir meydanındaki park kaza mahallerini aratmadı.

Kızılay Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Dokunmazer, "Dünyanın 190 ülkesinde İlk Yardım Günü kutlanıyor. Geçen sene dünyada 20 milyon insan bu kutlamaya katıldı. Türkiye'de de 7 bin civarında Kızılay gönüllüsü halkımızla bütünleşti. Gayemiz ilk yardımı halkımıza öğretmek. Trafik ve iş kazalarında vatandaşlarımız hastaneye yetişene kadar ölüyor. Birçon insan canından oluyor. Halbuki bilinçli bir ilk yardımla bu kişilerin hayatı kurtulabilir. İlk yardım konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yanlış ilk yardım yüzünden sakat kalan Mustafa Şahin isimli vatandaş ise, "Elim bir trafik kazası sonucu engelli bir vatandaş oldum. Kaza anında doğru ilk yardım yapılmış olsaydı şu an sakat olmayacaktım. Bunun acısını 30 yıldır çekiyorum. Başkalarının da canı yanmasın diye böyle anlamlı günlere katılıp vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlıyorum" dedi.

Tatbikat Kızılay balonlarının hava bırakılmasıyla son buldu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehir Meydanı Acil Servise Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement