Şehit Babası; Cudi'den Daha Dikim - Son Dakika
Güncel

Şehit Babası; Cudi'den Daha Dikim

Şehit Babası; Cudi\'den Daha Dikim

Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey, şu an belde olan, doğduğu köyünün 2'nci terör şehidi oldu.

03.07.2010 16:07

VAN'ın Çatak İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu ağır yaralanıp, götürüldüğü GATA'da, 3 günün sonunda yaşam mücadelesini kaybedip şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey, şu an belde olan, doğduğu köyünün 2'nci terör şehidi oldu. Şehidin eşi Betül Güzey, "Gerekirse bana da silah verin şerefsizlerle çatışayım" diye ağladı.

Şehit için Sabancı Merkez Camii'nde yapılan törene Adana Valisi İlhan Atış, 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili MHP'li Zihni Aldırmaz, protokol üyeleri, şehidin ailesi ve yaklaşık bin kişi katıldı. Törende, şehidin 2 yıllık eşi Betül Güzey, kayınvalidesi Sebile Güzey'e sarılarak, ağıt yaktı. Eşinin kahramanca şehit düştüğünü söyleyen Betül Güzey, başsağlığı dileyen Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'e, "Gerekiyorsa bana da silah verin, dağa çıkayım, şerefsizlerle çatışayım" dedi. Bunun üzerine Bek, "Ben kimseye ağlamayın diyemem, 'ağlamayın' demekte zorlanıyorum. Ama ağlamayın. Onları sevindirmeyin. Eşin aslanlar gibi mücadele etti. Biz onun kanını yerde bırakmayacağız.Kızım, senin silah almana gerek kalmaz" dedi. Kendisinin polis kızı, asker eşi olduğunu söyleyen Betül Güzey, "Benim başım dik. Ben artık şehit eşiyim. Kimse sevinmesin. Eşimin kanı yerde kalmayacak. Eşim onuruyla gitti" diye konuştu. 2'si erkek 6 çocuğundan birini şehit veren, cenaze töreninde ise ağlamayarak, metanetli görünen şehidin annesi Sebile Güzey ise, vatan için geride kalan 5 çocuğunu da feda edebileceğini belirterek, 'Kimseyi sevindirmeyeceğim. Vatan sağ olsun. Gerekirse diğerleri de gitsin" dedi. Şehit annesi, gelinine de sarılıp, destek oldu.

ŞEHİT BABASI; CUDİ'DEN DAHA DİKİM

Şehidin babası Behlül Güzey ve yeni doktor olan kız kardeşi Sevil Güzey de, tören boyunca metanetini korumaya çalıştı. Korgeneral Bek, şehit babasına, "Gel gölgede dur" diyerek güneşten almak istedi. Baba Behlül Güzey, gölgeye geçmeyerek, "Ben iyiyim. Cudi'den de Gabar'dan daha dikim" cevabını verdi

Öğle namazından sonra şehit için cami bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Asker yatmadı" sloganları eşliğinde top arabasına taşındı. Bu arada, şehidi taşıyan top arabasının tekerleği, görevli askerlerden birinin ayağının üzerinden geçti. Yaralanan asker, ambulansla hastaneye götürüldü.

Kısa bir süre top arabasında taşındıktan sonra şehidin tabutu, cenaze aracına alınarak, toprağa verilmek üzere doğum yeri olan, babaevinin de bulunduğu merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Çelemli Beldesi'ne götürüldü.

BELEDİYE BAŞKANI; 2'NCİ ŞEHİDİMİZ

Köy iken 1994'de belediyelik olan Çelemli'nin Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Özaydın, Yusuf Tuna Güzey'in 1400 nüfuslu beldelerinde toprağa verdikleri 2'nci terör şehidi olduğunu belirterek, "10 yıl önce de Göksel Gürel, teröristlerce şehit edilmişti. Yusuf Tuna Güzey de, beldemizin ikinci terör şehidi oldu. Üzüntülüyüz. Dileğimiz başka şehit verilmemesidir. Kimsenin bu vatanı bölmeye, parçalamaya gücü yetmez" dedi.

Murat KİBRİTOĞLU- Kübra POLAT- Ahmet ÖZMEN- ADANA-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Babası; Cudi'den Daha Dikim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement