Şehit Cezaevi Müdürünün Davasında 1 Kişi Adli Kontrol ile Serbest - Son Dakika
Güncel

Şehit Cezaevi Müdürünün Davasında 1 Kişi Adli Kontrol ile Serbest

Şehit Cezaevi Müdürünün Davasında 1 Kişi Adli Kontrol ile Serbest

Kocaeli’de Cezaevi Müdürü İsmail Aktürk’ün silahlı saldırıda öldürülmesi olayının zanlılarının yargılanmasına devam edildi.

25.01.2017 15:22

Kocaeli'de Cezaevi Müdürü İsmail Aktürk'ün silahlı saldırıda öldürülmesi olayının zanlılarının yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bir kişi adli kontrol talebi ile serbest bırakıldı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 16 Haziran 2015 tarihinde Kocaeli 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne giderken uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün katil zanlıların yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Tuncer Sobacı, Şerafettin Dadaş, Özgür Taner, Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza infaz Kurumu'nda tutuklu olarak bulunan sanık Mustafa Taştan ile İzmir 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza infaz Kurumu'nda tutuklu olarak bulunan sanık İdris Demirel SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada ilk olarak söz alan Tanık Arif Ötleş, "Mustafa Taştan ile Kandıra Ceza İnfaz Kurumunda aynı odada kaldık. Ciğerlerinden rahatsız olduğu için tek başına kalamıyordu. Nefesi kesiliyordu, bu nedenle hastaneye sevki yapılacaktı. Birlikte revire çıktık, burada sağlık görevlileri vardı. Öldürülen cezaevi müdürü yoktu. Mustafa Taştan'ın dosyasını bulamadılar, bunun üzerine Mustafa Taştan bana bir şey olursa ben ölürsem sorumlusu kim olacak, siz sorumluluğu almıyor musunuz gibi sözler söyledi. Benim ölmemi mi istiyorsunuz dedi. Daha sonra baş memurlar geldi. Bayan Doktor Mustafa Taştan'ın sevk işlemini yaptı, biz de oradan ayrıldık. Sanık Mustafa'nın cezaevi idaresi ile herhangi bir sorunu olmadı. Biz iyi halli mahküm olduğumuz için sürekli ödül alıyorduk" dedi.

Tanık Mehmet Dağ ise beyanında," Ceza infaz ani müdahale bölümünde infaz koruma memuru olarak görev yapmaktayım. 2015 yılının ilk aylarında ani müdahale odasında sanık Mustafa ve maktul müdürün bir görüşmesi oldu. Bu görüşmede 2. Müdürler ve bazı baş memurlarda vardı. Mustafa Taştan'ın hastaneye sevki ile ilgili bir görüşme olduğunu tahmin ediyorum. Ancak içeride ki konuşmaları ben bilmiyorum. Sadece içeride görüşme olduğunu tahmin ediyorum. İçeride herhangi bir olumsuz durum olmadı. Bir tartışma ya da kavga olsa müdahale ederdik" şeklinde konuştu.

Tanık Nurgül Aydın verdiği ifade de, "Ceza İnfaz Kurumu'nda sağlık memuru olarak görev yapmaktayım. Hükümlü Mustafa Taştan akciğer hastasıydı. Pendik Hastanesi'ne sevki yapıldı. Ancak kendisi Çapa'ya gitmek istiyordu. Revirde Doktor Saadet Hanım Mustafa Taştan'ı uyardı acil ameliyat olman gerekiyor, Pendik'te ki hastaneye gitmen gerekiyor dedi. Mustafa Taştan sinirlendi. Cezaevi müdürünü kast ederek bu adam benimle niçin uğraşıyor. Ölürsem sorumlusu kim olacak dedi. Kendisinin de müdürle uğraşacağına ilişkin bazı ifadeler kullandı" şeklinde konuştu.

Tanık Fırat Özer ise, "Ceza infaz kurumunda ani müdahale bölümünde infaz koruma memuru olarak görev yapmaktayım. Mustafa Taştan isimli hükümlünün hastaneye sevki ile ilgili bir sıkıntı olduğunu duymuştum ancak cezaevi müdürünün bunu engellediğine ilişkin bir bilgim yoktur. Her ne kadar polise verdiğim ifade de cezaevi müdürünün yasaların dışına çıkmak istememesi nedeni ile sevk işleminin gerçekleşmediğine dahi bir ibare yazılmış ise de ben böyle bir şey söylemedim. Bu konuda ki mevzuatı zaten bilmem. Sadece revir de bayan doktorun Mustafa Taştan'a sevk işleminin yapılamadığını kendilerinin dışında bir olay olduğunu söylemesi üzerine Mustafa Taştan'ın sinirlendiğini beni öldürmek mi istiyor ciğerlerimde ki balonlar patlarsa bunu hesabını nasıl verecek, ameliyat olmam gerekiyor gibi sözler söylediğini duydum" dedi.

Son olarak söz alan Sanık Mustafa Taştan,"Aleyhteki beyanları kabul etmiyorum. Cezaevi müdürü aleyhine herhangi bir konuşmam olmamıştır. Zaten böyle bir şey olsa orada ki gardiyanlar tutanak düzenler. Baş gardiyanlara sorulduğunda benim müdür aleyhinde konuşmadığım anlaşılacaktır. Beni hastaneye götürmek isteyen bakanlıktır. Benim Çapa hastanesine sevk edilmek gibi bir talebim olmadı. Kocaeli Savcılığı beni Çapa'ya sevk etmiştir. Ben sadece 4 tane hastane değiştirildiği için ölmemi istiyorsunuz gibi sözler söyledim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıklar Mustafa Taştan ve İdris Demirel'in SEGBİS sistemi ile hazır edilmelerine, sanıklar Tuncer Sobacı, Mehmet Ayhan, Şeraffetin Dadaş ve Özgür Tecel'in duruşma günü hazır edilmesi için yazı yazılmasına, Malike Muratoğlu'nun zorla getirilmesine, delil durumu, tutuklama tarihi gözetilerek sanık Şerefattin Dadaş'ın adli kontrol talebi ile serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı 21 Mart 2017 tarihine erteledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Cezaevi Müdürünün Davasında 1 Kişi Adli Kontrol ile Serbest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement