Şehit Derneği Başkanı Silahlı Kuvvetler Bu Olayı Doğru Yaptı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şırnak Uludere'de savaş uçaklarının hava operasyonunda ölen 35 kişinin ölümüyle ilgili 'Devlet vatandaşını bombaladı' denilmesine tepki gösterdi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şırnak Uludere'de savaş uçaklarının hava operasyonunda ölen 35 kişinin ölümüyle ilgili 'Devlet vatandaşını bombaladı' denilmesine tepki gösterdi. Kumartaşı, Kaçakçılık da bir suç eylemidir dedi.Dernek binasında basın toplantısı yapan İsmail Kumartaşlı, operasyonun Irak topraklarından sınıra doğru genelen kalabalık grubun terörist olduğu sanılarak yapıldığını anlattı. İsmail Kumartaşlı, Devlet yetkililerinin çeşitli açıklamalar yaparak sigara- mazot kaçakçısı olduklarını açıklamalarını etik bulmuyoruz. Kaçakçılık da bir suç eylemidir. Bunu meşru göstermek de ayrıca ayıptır diye konuştu.
2004 yılında Şırnak'ta uzman çavuş olarak görev yaptığını ve operasyon sırasında mayına basarak gazi olduğunu hatırlatan Kumartaşlı, geçiş yapılan mevkii iyi bildiğini belirterek şunları söyledi
Kaçakçılar, 3-5 kişilik gruplar hâlinde eşek ya da katırlarla sınırdan geçer. 35 kişinin bizlerce terörist olma ihtimali yüksektir. Daha önce aynı bölgede bazı olaylar yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri bu olayı doğru yapmıştır.
Gediktepe ve Hantepe baskınlarında verilen şehitler nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sert bir şekilde eleştirildiğine dikkati çeken Kumartaşlı, Orası sivil halka açık olmayan bir yer. Orada sürekli askeri operasyonlar yapılmaktadır. Pilotlar kimlik kontrolü mü yapmalıydı diye konuştu