Şehit Özel Harekat Polisine Amasya'da Hüzünlü Veda - Son Dakika
Güncel

Şehit Özel Harekat Polisine Amasya'da Hüzünlü Veda

Şehit Özel Harekat Polisine Amasya\'da Hüzünlü Veda

Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat polisi Sinan Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne getirildi.

29.07.2013 16:52  Güncelleme: 22:48

Cenazesi KÖYÜNDE

Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat polisi Sinan Yılmaz'ın cenazesi, Amasya'da düzenlenen törenin ardından karayoluyla memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne getirildi. Cenaze aracından alınan şehit Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşları tarafından omuzda Erbaa Büyük Camii'ne taşınıp, musalla taşına koyuldu. Buradaki cenaze törenine, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Amasya Valisi Celil Öz, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, kaymakamlar, belediye başkanları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenazeye şehit polisin eşi Ümmiye Pusat Yılmaz, çocukları 16 yaşındaki Berk, 14 yaşındaki Mert ve 4 yaşındaki Melek Nur da katıldı. Gözyaşı döken Ümmiye Pusat Yılmaz'ı kadın polis memurları teskin etmeye çalıştı. Cenaze namazı öncesi tabutun yanında duran şehit babası Mehmet Yılmaz da taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazında İçişleri Bakanı Muammer Güler, şehidin oğulları Mert ve Berk Yılmaz ile şehit babası Mehmet Yılmaz ile yan yan saf tuttu. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi yine meslektaşları tarafından cenaze aracına kadar taşınarak buradan 19 kilometre uzaklıktaki Çamdibi Köyü'ne götürüldü. Bu sırada Yılmaz'ın eşi Ümmiye Yılmaz ve çocukları cenaze aracına dokunarak gözyaşı döktü.

BABASININ INA SARILDI

Giydiği özel hareket polisi üniforması ile cenazede olup bitenleri izleyen şehidin kızı 4 yaşındaki Melek Nur Yılmaz ise herkesi hüzünlendirdi. Zaman zaman yakasına taktığı babasının fotoğrafına bakan küçük Melek Nur, cenazenin köy mezarlığına defnedilmesinin ardından ailesine teslim edilen babasının fotoğrafını da kucağından indirmedi. Küçük kızın zamın zaman fotoğrafa sarılması görenleri ağlattı.

Cenazenin defin işleminin ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını eşi Ümmiyet Pusat Yılmaz'a teslim etti.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Köyden ayrılırken açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Bir kez daha gördük ki terör ister içeride ister dışarıda, kimler ve nereden gelirse gelsin menfur yüzünü, alçak yüzünü yine ortaya koymuştur. Bu arkadaşımız 10 arkadaşına kahramanca göğsünü siper ederek hayatını kaybetmiştir. Bu olay oradaki insanlara karşı insanı ve İslami görevlerini yapmalarına, mazlumun yanında zalimin karşısında olmalarını sekteye uğratmayacak. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Bu insanlığa ve İslama sığmayacak harekettir" diye konuştu. Bakan Güler daha sonra Amasya'nın Merzifon ilçesine hareket etti.

MEZARINDA AĞLADI

Cenaze boyunca metanetli durmaya çalışan Ümmiye Pusat Yılmaz ise şehit eşinin cenazesinin toprağa verilmesinden sonra çocuklarıyla birlikte mezarının yanına geldi. Mezar toprağını okşayan Ümmiye Pusat Yılmaz, burada kendini tutamayıp gözyaşına boğldu. Acılı eşi yakınları ve kadın polis memurları sakinleştirmeye çalıştı. Mezar başına gelen 4 yaşındaki kızı Melek Nur'un "Babam burada mı?" sözleri ise yürekleri dağladı. Şehidin toprağa verildiği mezarlığın, emekliliği için yaptırdığı ama hiç oturamadığı evinin tam karşısında yer alması dikkat çekti. - Cenazesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Özel Harekat Polisine Amasya'da Hüzünlü Veda - Son Dakika


Advertisement