Şehit Pilot Komiserin Adı Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehit Pilot Komiserin Adı Yaşatılacak

Şehit Pilot Komiserin Adı Yaşatılacak

Pilot Komiser Murat Güçlü'nün adı Atatürk Havalimanı'ndaki Helikopter Şube Müdürlüğü'nde yeni hizmete giren Pilot Simülasyon Eğitim Merkezine verildi.

17.06.2011 16:30

İstanbul Boğazı'nda geçtiğimiz ay denize düşen polis helikopterinde, 30 yaşında hayatını kaybeden Pilot Komiser Murat Güçlü'nün adı Atatürk Havalimanı'ndaki Helikopter Şube Müdürlüğü'nde yeni hizmete giren Pilot Simülasyon Eğitim Merkezine verildi.

Simülatör Eğitim Merkezi'ne şehit komiser Murat Güçlü'nün isminin verilmesi nedeniyle Genel Havacılık Terminali'ndeki Polis Havacılık Şube Müdürlüğü Şehit Ekrem Ocak Polis Helikopter Muhafaza ve Bakım Hangarı'nda bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Murat Güçlü'nün genç yaşta hayatını kaybetmesine rağmen mesleğinde amaçladığı her yere ulaştığını ve kısa zamanda çok şeyler başararak şehit olduğunu söyledi. Güçlü'nün çok kutsal bir şekilde hayatını kaybettiğini ifade eden Çapkın, "Ailesi onunla ne kadar övünç duysa azdır. Murat'ın ismi buradaki Simülatör Eğitim Merkezi'nde yaşayacak. Zaten gönüllerimizde de yaşıyor" dedi.

Murat Güçlü'nün annesi Yurdagül Güçlü de duygularını "Murat gibi bir evladı kaybetmek çok zor. Hiçbir şeyin oğlumu geri getiremeyeceğini biliyorum. Ama adının yaşaması bizim için büyük bir gurur. O bize hep gurur yaşattı. Ölümü de bizi gururlandırıyor" sözleriyle ifade etti.

Konuşmaların ardından İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, şehit komiserin babası Hüseyin Güçlü, annesi Yurdagül Güçlü ve kardeşleri Simülatör Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı.

Helikopter kazasında Pilot Komiser Murat Güçlü ile birlikte Emniyet Bilgi İşlem Şube Müdürü Recep Ali Bilgen, 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Bilgen ve THY Pilotu Mehmet Oray Sarıçay da hayatını kaybetmişti.

- İstanbul/ Bakirköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Pilot Komiserin Adı Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement