Şehit Polis Memuru Arısoy, Karaman'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Memuru Arısoy, Karaman'da Toprağa Verildi

Şehit Polis Memuru Arısoy, Karaman\'da Toprağa Verildi

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait 'Akrep' adı verilen zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 polis memurundan 28 yaşındaki Kuddusi Arısoy, bugün memleketi Karaman'da toprağa verildi.6 yıllık polis memuru olan, evli ve 1 çocuk babası şehit Kuddusi Arısoy'un cenazesi, bu sabah saatlerinde Karaman Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındıktan sonra ilk olarak baba evine getirildi.

05.10.2011 15:03

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait 'Akrep' adı verilen zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 polis memurundan 28 yaşındaki Kuddusi Arısoy, bugün memleketi Karaman'da toprağa verildi.

6 yıllık polis memuru olan, evli ve 1 çocuk babası şehit Kuddusi Arısoy'un cenazesi, bu sabah saatlerinde Karaman Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındıktan sonra ilk olarak baba evine getirildi. Şehit Arısoy'un tabutuna sarılan annesi 55 yaşındaki Ayfer Arısoy, 57 yaşındaki babası Tahir Arısoy, eşi 27 yaşındaki Döndü Danış Arısoy ve 3 yaşındaki kızı İncinaz Arısoy ile kardeşleri gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada şehidin yakınlarından baygınlık geçirenler oldu. Fenalaşanlara sağlık görevlileri müdahale bulundu.

Şehit Kuddusi Arısoy'un cenazesi daha sonra dini ve resmi törenin yapılacağı Muammer Aksoy Meydanı'na getirildi. Törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Arısoy'un cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda Karaman Polis Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.

ŞEHİDİN ASKER KARDEŞİ DE GEÇEN YIL AYNI TARİHTE YARALANMIŞ

Şehit Kuddusi Arısoy'un, Hakkari Yüksekova'da vatana görevini yapmakta olan 21 yaşındaki kardeşi Jandarma Er Ahmet Arısoy'un da, geçen yıl 4 Ekim günü, yağmurlu bir havada nöbetten dönerken ayağının kayıp düşmesi sonucu, tüfeğinin ateş alması üzerine sağ bacağının kaval kemiğinden yaralandığı ortaya çıktı. Terhisine 1.5 ay kalan Ahmet Arısoy, Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde tedavisinin sürdüğü söyledi. Hava değişimi izni nedeniyle memleketinde bulunan Arısoy, ağabeyinin cenaze töreninde sinir krizi geçirdi. Arısoy, bekletilen ambulansta tedavi edildi.

'BOYACILIK YAPARAK OĞLUMU OKUTTUM'

6 çocuk babası Tahir Arısoy ise boyacılık yaparak ailesinin geçimini sağladığını belirterek, "Zor şartlar altında oğlum okudu. Başarılıydı. Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne görev yaptı. 3.5 ay önce de Mardin'e tayini çıktı. Gönüllü olarak Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne geçmişti" dedi.

"SİGARA BİLE İÇMEZDİ"

Baba evinin bulunduğu mahallenin bakkalı Rıza Evcen de, "Kuddusi elimizde büyüdü. Çocukluğundan bu yana tanırım. O hep terbiyeli dürüst oldu. Sigara bile içmezdi" diye konuştu. - Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Memuru Arısoy, Karaman'da Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement