Alaplı ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.
Kaymakam Saim Eskioğlu, Alaplı Merkez Ortaokulu Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği ve istikbali olan gençlerin milli duygularla donatılması gerektiğini söyledi.
Milletin bekası, bağımsızlık ve özgürlük uğrunda canlarını bir an bile düşünmeden feda eden şehitleri rahmetle andığını ifade eden Eskioğlu, şöyle konuştu:
"Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 18 Mart Şehitler Günü ve tarihte görülmemiş büyük bir cesaret ve inanç örneği sergilenerek kazanılan Çanakkale Deniz Zafer'inin de 102. yıl dönümünü kutluyorum."
Konuşmaların ardından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Lise öğrencilerinin hazırladığı "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro gösterisiyle program sona erdi.
Son Dakika › Güncel › Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.