Şehitlikte Hüzünlü Bayram Arifesi - Son Dakika
Güncel

Şehitlikte Hüzünlü Bayram Arifesi

Şehitlikte Hüzünlü Bayram Arifesi

Kütahya'da, şehit yakınları Kurban Bayramı arifesinde mezarlıkları ziyaret etti.

31.08.2017 18:59

Kütahya'da, şehit yakınları Kurban Bayramı arifesinde mezarlıkları ziyaret etti.

Evlatlarını şehit veren aileler, Kütahya Hava Şehitliğine gelerek Kuran-ı Kerim okuyup, yakınları için dua etti.

1995 yılında, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü mensuplarının düzenlediği silahlı saldırıda şehit düşen Jandarma Çavuş Cengiz Erkul'un anne ve babası da oğullarının kabrini ziyaret etti.

Oğlunun mezarının üzerindeki çiçekleri sulayan şehit babası Halil Erkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Oğullarını her bayram olduğu gibi bu bayram da özlemle andıklarını dile getiren Erkul, "Oğlum Cengiz, terhisine 3 gün kala şehit edildi. Bir çarşamba günüydü, telefonla konuştuk. 'Baba, cuma günü geliyorum' demişti. Dediği gibi oldu, cuma günü cenazesi geldi. Onun yeri bir türlü dolmuyor. Hele bayramlarda, yokluğunu daha çok hissediyoruz. Buraya gelip teselli buluyoruz." diye konuştu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde geçen sene teröristlerle çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Uzman Çavuş Hasan Yaşar'ın yakınları da şehidin kabri başında Kur'an okudu.

Yaşar'ın 7 yaşındaki kızı Ecrin Yaşar'ın, babasıyla birlikte şehitlikte bulunan diğer kabirlere de tek tek su döktü.

Öte yandan, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da şehitliği ziyaret edenler arasındaydı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlikte Hüzünlü Bayram Arifesi - Son Dakika


Advertisement