Seka Akkuyu Nükleer Santrali'nin Montaj Tesisi Olacak - Son Dakika
Güncel

Seka Akkuyu Nükleer Santrali'nin Montaj Tesisi Olacak

Seka Akkuyu Nükleer Santrali\'nin Montaj Tesisi Olacak

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde yıllar önce kapatılan SEKA Kağıt Fabrikası arazilerinin Akkuyu NGS A.Ş.tarafından dünyanın nükleer çöplüğü haline getirileceği yönündeki iddiaların asılsız olduğu ileri sürüldü.

15.01.2013 16:42

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde yıllar önce kapatılan SEKA Kağıt Fabrikası arazilerinin Akkuyu NGS A.Ş. tarafından dünyanın nükleer çöplüğü haline getirileceği yönündeki iddiaların asılsız olduğu ileri sürüldü.

Akkuyu NGS A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, Seka arazisinin, Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin hayata geçirilebilmesi için gereken yapı ve montaj tesisine üretim yerlerinden biri olmasının düşünüldüğü, arazi kullanımına ilişkin karar alınması halinde tesisin, 3 bin kişiye istihdam sağlamasının öngörüldüğü bildirildi. Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin hayata geçirilmesi, insan kaynaklarının, inşaat teknolojilerinin, tekniğin ilgili tesis-yapı gibi gerekli kaynaklar ile desteklenmesini ve inşaat işlerinin aynı anda yürütülerek düzenlenmesinin gerektiği belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bu nedenle yapı ve montaj tesisi, bu inşaat için bir zorunluluktur. Projede yapı ve montaj tesisine ait ana üretim yerlerinin Akkuyu Sahası'nda ve Taşucu Limanı'nda yerleştirilmesi öngörülmektedir. Yapı ve montaj tesisi, santral inşaatı sırasında iş üreticilerine tahsis edilen çeşitli atölye, depo, ofis, idari ve hizmet binası ve tesislerinden oluşmaktadır. Yapı ve montaj tesisi sahasında, yük taşıtlarının ve inşaat makinelerinin sahanın her noktasına ulaşılabilmesi için gerekli geçiş yolları ve söz konusu araçların rahatça manevra ve dönüş yapabilmeleri için geniş alanlar gerekmektedir. Yolların genişliği, ağır taşıtlar dahil, farklı yöne giden iki yükleme-boşaltma aracının veya iş makinesinin geçmesine imkan sağlamak zorundadır. Taşucu Limanı'ndaki eski SEKA arazisi iddia edildiği gibi Akkuyu NGS A.Ş tarafından 'Dünyanın nükleer çöplüğü' haline dönüştürülmeyecektir. Söz konusu arazide yukarıda anlatılan gerekçelerle yapı ve montaj tesisi kurulması düşünülmektedir. Bu alanda, betonarme bloklar ve çelik donatıların imalatı, elektrik montajı, türbin ve reaktör bölmesi ekipmanlarının hazırlanması ve borularının birleştirilmesi, metal konstrüksiyonların ve ekipmanların sevk alanı gibi unsurlar yapılacaktır."

AEŞ(OA/İD) - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seka Akkuyu Nükleer Santrali'nin Montaj Tesisi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement