Selahattin Kara'nın 'İstanbul Resimleri' Sergisi Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Selahattin Kara'nın 'İstanbul Resimleri' Sergisi Açılıyor

Selahattin Kara\'nın \'İstanbul Resimleri\' Sergisi Açılıyor

30 Aralık 2013 tarihine kadar görülebilecek olan sergide sanatseverler İstanbul'un zamana teslim olmamış mekânlarını ve karakterlerini izleme fırsatı bulacaklar.

19.12.2013 12:17

Hayran olduğu tarihi kent İstanbul'un sokakları, boğazı ve mimarisi yanında şehrin değişen yüzünü tablolarına ustalıkla yansıtan ressam Selahattin Kara'nın İstanbul resimleri sergisi, 21 Aralık Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımı ile Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılıyor. 30 Aralık 2013 tarihine kadar görülebilecek olan sergide sanatseverler İstanbul'un zamana teslim olmamış mekânlarını ve karakterlerini izleme fırsatı bulacaklar.

Sergisini İstanbul'daki yaşamının her döneminde kendisini etkilemiş olan kompozisyonlar üzerinden oluşturan Kara, kenti bütün jestleri ve duruşları ile resmedilmiş plan, perspektif ya da farklı açılardan kusursuzca aktarılmış mimari görünümlerle kurguluyor. 1958 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğan Selahattin Kara, İstanbul'un, resim dışında kendisini en çok heyecanlandıran şey olduğunu ifade ediyor.

1984'ten beri çalışmalarını İstanbul Ortaköy'deki atölyesinde sürdüren Kara olağanüstü güzellikteki tarihi kent İstanbul'un sokakları, boğazı ve mimarisine hayran bir ressam olarak vaktinin çoğunu bu kentin her gün ayrı semtleri incelemekle geçiriyor. 200'ün üzerinde karma sergiye katılan ve otuzun üzerinde kişisel sergi açan Selahattin Kara'nın 'İstanbul'un Resimleri' sergisi, Beşiktaş Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde 10:00 ve 18:00 saatleri arasında 30 Aralık 2013 tarihine kadar görülebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selahattin Kara'nın 'İstanbul Resimleri' Sergisi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement