Şelaleden Düşen Suriyeli Çocuğu Arama Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Şelaleden Düşen Suriyeli Çocuğu Arama Çalışmaları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ekiplerden detay görüntüler AFAD İl Müdürü Ali Kartal'ın açıklamaları Suriyeli Yahya Kamil'in babası Abdürrezzak Kamil'in olayı ekiplere anlatışı AFAD İl Müdürü Kartal: "İple arkadaşları güvenli bir şekilde indirip orada suyun içinde arama yapıyoruz, devam ediyoruz.

04.04.2016 16:46

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ekiplerden detay görüntüler

AFAD İl Müdürü Ali Kartal'ın açıklamaları

Suriyeli Yahya Kamil'in babası Abdürrezzak Kamil'in olayı ekiplere anlatışı AFAD İl Müdürü Kartal:

"İple arkadaşları güvenli bir şekilde indirip orada suyun içinde arama yapıyoruz, devam ediyoruz. Gün boyu devam edeceğiz inşallah en yakın zamanda ulaşırız"

Düzce'de şelaleden düşerek kaybolan Suriyeli çocuğu arama çalışmaları devam ediyor.

Ailesiyle geldiği Beyköy beldesine bağlı Samandere Şelalesi Tabiat Parkı'nda fotoğraf çektirmek için kayaların üzerine çıktığı sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikteki şelaleden düşen Suriye uyruklu Yahya Kamil'in (15) bulunması için dün akşam ara verilen çalışmalara, sabah saatlerinde yeniden başlandı.

Şelalenin aktığı noktada ve suda çalışmalarını sürdüren jandarma ve AFAD ekiplerine Sakarya'dan gelen 6 kişilik AFAD ekibi de destek verdi.

Düzce Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi ekipleri, baba Abdürrezzak Kamil'den bilgi aldı.

AFAD Düzce İl Müdürü Ali Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün 112 Acil Çağrı Merkezine Suriye uyruklu 15 yaşındaki bir çocuğun şelaleden düştüğü ihbarı gelmesinin ardından başlatılan kurtarma çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

Çalışmalara sabah saatlerinde tekrar başlandığını aktaran Kartal, "Sakarya Afet Acil Durum ve Arama Kurtarma Müdürlüğü de 6 kişilik ekibiyle katıldı. Aramalarımız devam ediyor. Burada iki adet şelale mevcut, 30 metre yüksekliğinde. Bu şelalenin düştüğü alanda büyük havuzlar oluşmuş, oldukça derin. Ayrıca çevresinde mağaralar da var. Bu mağaralar kısmına gitmiş olabilir, iple arkadaşları güvenli bir şekilde indirip orada suyun içinde arama yapıyoruz, devam ediyoruz. Gün boyu devam edeceğiz inşallah en yakın zamanda ulaşırız." ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında Türk Kızılayı ekipleri de olay yerindeki ekiplere ve vatandaşlara gıda ikramında bulunuyor.

Şelaleden Düşen Suriyeli Çocuğu Arama Çalışmaları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şelaleden Düşen Suriyeli Çocuğu Arama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement