Selülitsiz Bir Hayat İçin Sadece 20 Dakika - Son Dakika
Güncel

Selülitsiz Bir Hayat İçin Sadece 20 Dakika

Selülitsiz Bir Hayat İçin Sadece 20 Dakika

Özellikle baharın geldiği ve yaz aylarının iyice yaklaştığı bugünlerde “nasıl denize gireceğini, nasıl rahatça etek giyeceğini“ düşünen bayanlar kısa, zahmetsiz bir yöntemle selülitlerinden büyük ölçüde kurtuluyor.

03.04.2014 14:58

Özellikle baharın geldiği ve yaz aylarının iyice yaklaştığı bugünlerde "nasıl denize gireceğini, nasıl rahatça etek giyeceğini" düşünen bayanlar kısa, zahmetsiz bir yöntemle selülitlerinden büyük ölçüde kurtuluyor.

Selülit, bayanlarda hiç de azımsanmayacak oranda görülen, cilt altında yağ hücrelerinin artıp bağ doku bantlarının deriyi germesiyle meydana gelen bir dolaşım bozukluğu hastalığı. Kalp ve damar cerrahisi uzmanı Dr. Cafer Abbasoğlu, selüliti, şişman ya da zayıf ayrımı yapmaksızın, ergenlik döneminden itibaren hormonal değişikliklerin de etkisiyle her yaş grubunda ortaya çıkabilen yağ hücrelerinin deformasyonuyla ilgili bir sağlık sorunu olarak tanımladı.

Bol miktarda su içmek, düzenli spor yapmak, sigara ve alkol kullanmamak, stresten uzak durmak, düzenli ve sağlıklı beslenmek gibi önlemler ile selülit oluşumu engellenebiliyor.

Sıralanan önlemlerle selülitten büyük ölçüde uzak durmak mümkün olmasına rağmen, yine de selülitle tanışmayan bayanın yok denecek kadar az olması sorunu çözecek farklı yöntemleri de beraberinde getiriyor. Dr. Cafer Abbasoğlu, günümüzde basınç terapi, vakum terapi ve mezoterapi gibi farklı yöntemlerin uygulandığını ancak en zahmetsiz ve bilinçli yöntem olan selülosekleroterapi ile çirkin selülit görüntüsünün büyük ölçüde ortadan kalktığını söyledi.

Ortalama 20 dakika gibi kısa bir sürede uygulanan tedavide kişinin cilt yapısına göre seçilen sklerozan ve cildin tanımlanmasına göre seçilen hipertonik solüsyon karıştırılarak köpük şeklinde büzüştürücü ilaçlar damar içine verilir ve damarların büzüşerek kapanması sağlanır.

Özellikle üst baldırda ve kalça çevresinde damar içinden cilt altına ve damar çeperinden çevre dokuya dağılarak selülit kümelerini etkiler böylece selülit görüntüsünü büyük ölçüde yok ediyor.

Hekim tarafından her iki bacakta doppler ultrason eşliğinde muayene edilir ve hasta selülit durumu hakkında bilgilendirilir.Daha sonra hastanın hormonal cilde sahip olup olmadığı araştırılır.Mesela hastanın veya ailesinde troid problemi, memelerde kistlik problemler, doğum kontrol hapı kullanıp kullanılmadığı, adet düzensizlikleri, hormonal ilaç kullanılıp kullanılmadığı, cildin nemli, yağlı, kuru, tüylü, tüysüz olup olmadığına bakılarak ve araştırılarak tüm detaylar göz önünde bulundurularak tedaviye başlanılıyor.

Uzman hekim tarafından tek seanslık işlem sonucunda komplikasyonsuz, uzun süren diyet ve uygulamalara gerek kalmadan,bayanların yüzünü güldüren bu yöntem uygun maliyetinden ötürü de son yıllarda selülit tedavisinde en çok tercih edilen yöntem olma özelliğini korumaktadır.

Tedavi sonrası hasta normal normal günlük yaşantısına kaldığı yerden devam etmektedir. Selülosekleroterapi sonrası hastaya çinko emdirilmiş özel bir çorap giydirilerek kan dolaşımının hızlanması sağlanıyor. Kalp ve damar cerrahisi uzmanı Op. Dr. Cafer Abbasoğlu son olarak bayanların tedaviyle birlikte yeme içmelerine dikkat etmesiyle fark edilir bir kilo kaybı yaşadıklarını da ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Selülitsiz Bir Hayat İçin Sadece 20 Dakika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement