Sen Şube Başkanı Şahin: 'Sahte Sendika Yasası Geri Çekilsin" - Son Dakika
Güncel

Sen Şube Başkanı Şahin: 'Sahte Sendika Yasası Geri Çekilsin"

Sen Şube Başkanı Şahin: \'Sahte Sendika Yasası Geri Çekilsin"

Kesk'e bağlı Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından Cumhuriyet meydanında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Sendika yasasının geri çekilmesi konusunda üyeler basın açıklamasında bulundular.

02.04.2012 20:56

Kesk'e bağlı Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından Cumhuriyet meydanında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Sendika yasasının geri çekilmesi konusunda üyeler basın açıklamasında bulundular. Şube Başkanı Yüksel Şahin, Sendika yasasının geri çekilmesini ve bu konuda sonuna kadar direneceklerini açıkladı.

Sık sık Hükümet aleyhine sloganların atıldığı basın açıklamasında Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Yüksel Şahin yaptığı konuşmada, her platformda uluslararası standartlarda bir düzenleme yapılası gerektiğini dile getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

'AKP'nin emek ve halk düşmanı yasa değişiklikleri tam gaz devam ediyor. Siyasi iktidar, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesini başta Konfederasyonumuz olmak üzere toplumun değişik kesimlerinin ülke genelindeki eylemlerine vahşet boyutunda saldırarak ve Meclis içinde de şiddet uygulayarak yasalaştırmıştır. AKP hükümeti, bugün itibariyle milyonlarca kamu emekçisini, emeklileri ve ailelerini ilgilendiren 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununu Genel Kurula getiriyor. Bilindiği gibi 12 Eylül 2010 Anayasa değişikliğinden sonra yapılması gereken yasal düzenleme hükümet tarafından geciktirildiği için, kamu emekçileri ve emeklileri ilk kez 2012 Ocak ayından bugüne maaşlarını zamsız almaktadır. Yaklaşık sekiz aydır üzerinde tartışma yürütülen yasa tasarısının Genel Kurula gönderilen son hali KESK'i bir kez daha haklı çıkarmıştır. Tasarı sürecin baştan sona kandırma ve oyalamadan ibaret olduğunu belgelemektedir. Üçlü Danışma Kurullarında ve Meclis Komisyonlarında yapılan tartışmalarda defalarca evrensel standartlara uygun bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini ifade etmemize rağmen hükümet kendi siyasi ihtiyaçlarına uygun biçimde yandaş konfederasyonunu koruyup-geliştirmeyi hedefleyen bir tasarıyı hiçbir olumlu öneriyi dikkate almadan Genel Kurula getirdi.ö

Tasarının toplu sözleşme imkanını ortadan kaldırdığını savunan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sendikalar Heyetinde yandaş konfederasyonun, Hakem Kurulunda hükümetin atadıklarının çoğunlukta olması garanti altına alınarak adına 'toplu sözleşmeö yasası denilen bir düzenleme yapılarak kamu emekçileri kandırılmaya çalışılmaktadır. Tasarının temel konulardaki yaklaşımının özgür bir toplu pazarlık düzeniyle hiçbir ilgisi olmayıp, özgürlükleri tamamen kısıtlamayı hedefleyen yasa tasarısının özüne de ruhuna da tamamen yasakçı mantık hakimdir. AİHM kararları, uluslararası sözleşmeler ve Anayasa yok sayılarak 'Toplu Sözleşmede imza yetkisi tek başına yandaş sendikanın başkanına verilmiştir. Buradan AKP hükümetini bir kez daha uyarıyoruz: Meclis çoğunluğunuza güvenerek 'sahte sendikaö yasasını çıkarmaya yönelik bu dayatmadan vazgeçin. Bu tasarının kamu çalışanlarının beklentilerine uygun biçimde çıkması için tasarıyı geri çekin. Evrensel standartlara uygun yeni yasayı hep birlikte yapalım.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sen Şube Başkanı Şahin: 'Sahte Sendika Yasası Geri Çekilsin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement