Şengal'de Yaşamını Yitiren Peşmerge Komutanı Nusaybin'de Defnedildi - Son Dakika
Güncel

Şengal'de Yaşamını Yitiren Peşmerge Komutanı Nusaybin'de Defnedildi

Şengal\'de Yaşamını Yitiren Peşmerge Komutanı Nusaybin\'de Defnedildi

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Peşmerge Komutanlığı'nda 'Yarbay' rütbesiyle görev yapan ve Şengal operasyonunda ölen Rıfat Akbaş,Nusaybin'de toprağa verildi.

23.12.2014 16:35  Güncelleme: 11:46

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Peşmerge Komutanlığı'nda 'Yarbay' rütbesiyle görev yapan ve Şengal (Sincar) İlçesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda ölen 39 yaşındaki Rıfat Akbaş, memleketi Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde toprağa verildi.

PKK içinde 6 yıl kaldıktan sonra 1997 yılında çıkan çatışmada yaralanan ve Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki bir hastanede tedavisi yapılırken Peşmerge güçlerine katılan ve 'Yarbay' rütbesi alan Rıfat Akbaş, Musul'un Şengal (Sincar) İlçesi'nin IŞİD'in elinden kurtarılması için 4 gün önce PKK ve YPG destekli Peşmerge güçleri tarafından başlatılan operasyonda öldü. 39 yaşındaki Rıfat Akbaş'ın cenazesi önceki gün Habur Sınır Kapısı'ndan yakınları tarafından alınarak Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Burada yapılan otopsisinden sonra Akbaş'ın cenazesinin bulunduğu ve üzerine Kürt Bayrağı örtülen tabut, Nusaybin'e bağlı Doğanlı Mahallesi'ne getirildi. Babasının evinde ailesinden helallik alındıktan sonra Akbaş'ın cenazesi asri mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze sonrası konuşan HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut, "Bu şehit hepimizin şehididir. Güney, Kuzey, Doğu veya Batı hiç bir yer bizim için fark etmiyor" dedi.

Rıfat Akbaş'ın kardeşi Mehmet Akbaş ise, "Ağabeyimin şehadetiyle gurur duyuyorum. İnşallah böyle bir şehadet bana da nasip olur" dedi.

Definden sonra Rıfat Akbaş'ın Ağabeyi Mehmet Akbaş ve oğlu Sipan Akbaş ile ailesi taziyeleri kabul etti.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şengal'de Yaşamını Yitiren Peşmerge Komutanı Nusaybin'de Defnedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement